Ελλάδα|16.09.2024 15:03

Φωτιά στη Ρόδο: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Μαριτσά - Ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων και ενισχύονται οι δυνάμεις

Newsroom

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Μαριτσά τής Ρόδου, σε δασική περιοχή. Αν και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προς το παρόν το μέτωπο δεν έχει περιοριστεί.

Για κατάσβεση, ειδικότερα, επιχειρούν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ σύμφωνα με τον περιφερειάρχη αναμένονται και ενισχύεις από Σάμο, Κρήτη και Αθήνα.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο - Στάλθηκε και 112

Νωρίτερα, στους κατοίκους της περιοχής εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί για κατάσβεση 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, τρία αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και εθελοντές.

Διακοπή δρομολογίων από και προς το λιμάνι της Ακαντιάς

Διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια που εκτελούνται με τα mini bus προς και από το λιμάνι της Ακαντιάς, προκειμένου τα οχήματα να διατεθούν για την άμεση μεταφορά επιπλέον πυροσβεστών στη φωτιά που ξέσπασε μεταξύ Παστίδας και Μαριτσών, όπως γνωστοποιεί η Δημοκρατική.

Η ανακοίνωση του δήμου της Ρόδου

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ρόδου αναφέρει για τη φωτιά:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ Μαριτσών και Παστίδας. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από στεριά και από αέρα, συνεργεία του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως επίσης και εθελοντές, ενώ έχουν κληθεί ενισχύσεις και από Κρήτη, Σάμο και Αθήνα. Επιτόπου βρίσκονται ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Θωμάτος».

φωτιάφωτιά τώραΡόδοςειδήσεις τώρα