Ελλάδα|30.09.2024 16:58

Αλεξανδρούπολη: Διακόπηκε η δίκη για τον βιασμό του 5χρονου από συνομήλικους του

Newsroom

Την Τρίτη (1/10) θα συνεχιστεί η δίκη των νηπιαγωγών και των γονέων των 5χρονων, οι οποίοι συνελήφθησαν για τον βιασμό συνομήλικου τους μέσα στο νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα επικράτησε ένταση τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το e-evros.gr ενώ όλοι περίμεναν πως θα δοθεί αναβολή για να μπορέσουν οι δικηγόροι θύματος και κατηγορουμένων να μελετήσουν τη δικογραφία και όλο το υλικό, υπήρξε άρνηση από το Δικαστήριο, αν και η Εισαγγελία συναινούσε επίσης στο αίτημα για αναβολή

Τελικά, όλα θα κριθούν αύριο Τρίτη (1/10), αφού πρώτα συζητηθεί το αίτημα για εξαίρεση της προέδρου. Εάν αλλάξει η πρόεδρος, το πιθανότερο είναι να δοθεί αναβολή στην εκδίκαση. Εάν όμως δεν γίνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης και παραμείνει, μάλλον θα προχωρήσει στη διαδικασία, παρά τις αντιρρήσεις των δικηγόρων.

Ποιες είναι οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο νηπιαγωγοί είναι της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους τέσσερις γονείς έχει ασκηθεί δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η καταγγελία περί βιασμού έγινε την Παρασκευή (28/09) από τον πατέρα του ανήλικου στην αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Κακώσεις που προκλήθηκαν από διείσδυση με δάχτυλο ή με κάποιο αντικείμενο έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, που έγινε στον 5χρονο, που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικους του στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειας του 5χρονου τα άλλα παιδιά του επιτέθηκαν στο νηπιαγωγείο την ώρα του διαλείμματος.


Ο πατέρας του 5χρονου, μιλώντας στο Star, δήλωσε ότι το παιδί ήταν το βράδυ της ίδια μέρας ήταν σκεπτικό και παραπονιόταν ότι αισθάνεται έντονο τσούξιμο. Τελικά, μετά από επίμονες ερωτήσεις άρχισε να τους ανοίγεται και τους διηγήθηκε τι του έκαναν οι συνομήλικοι του. 

«"Ένας ανέβηκε πάνω μου και μου κράτησε τα χέρια και ο άλλος μου κατέβασε τα παντελόνια. Τρόμαξα και δεν έκανα"», είπε ο πατέρας του μικρού ότι του διηγήθηκε ο γιος του. 

νηπιαγωγόςδίκηειδήσεις τώραβιασμόςΑλεξανδρούπολη