Ελλάδα|02.10.2024 16:43

Αντιδήμαρχος του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κάπνιζε τα μελίσσια του πριν τη φωτιά στην Κορινθία - Εξετάζεται σύνδεση με την πυρκαγιά

Γιάννης Ζιάκας
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Αντιδήμαρχος του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με αρμοδιότητα την εποπτεία θεμάτων πολιτικής προστασίας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που φέρεται να ενημέρωσε τις Αρχές για τη φωτιά, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πως
πραγματοποιούσε θερμές ενέργειες.

Όταν ξεκίνησε η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά και αφού υπήρξε μάρτυρας που ανέφερε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι τον άκουσε να λέει πως θα πάει να καπνίσει τα μελίσσια του, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως όντως βρισκόταν στα μελίσσια.

Με βάση όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, στην κατάθεση του στους αξιωματικούς της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, ανέφερε: «Έκανα εργασίες 200-250 μέτρα μακριά από εκεί που είδα τη φωτιά».

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε πως άναψε το κάπνιστρο με ξερές και χλωρές πευκοβελόνες και ότι το άδειασε και το έπλυνε στο σπίτι του μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Σε κάθε περίπτωση όμως η έρευνα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Κορινθία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς οι Αρχές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία.

Ως εκ τούτου, διερευνάται η σύνδεση ή μη του συγκεκριμένου περιστατικού με τη φωτιά.

φωτιάΞυλόκαστροφωτιά τώραειδήσεις τώρα