Ελλάδα|03.10.2024 19:45

Βόλος: «Άνθρωπος της διπλανής πόρτας» ο 31χρονος συλληφθείς για τις σφαγές ζώων

Newsroom

Ως σερβιτόρος σε κατάστημα εστίασης εργάζεται ο 31χρονος που συνελήφθη στον Βόλο το απόγευμα της Τετάρτης (02/10) για τις σφαγές αδέσποτων ζώων. Ο συλληφθείς κατοικεί στο κέντρο της πόλης.

Όπως ανέφερε συγγενής του serial killer των ζώων στο Mega, «τον είχαν διώξει οι γονείς κάποια στιγμή μετά τον ξαναπήραν, είναι και ναρκομανής. Δε νομίζω ότι είναι κατάλληλοι γονείς για τα παιδιά. Είναι μία συμπεριφορά που θα βρεις σε πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να προσαρμόσουν τα παιδιά, να τους δώσω να καταλάβουν πως είναι η ζωή». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, η βίαιη συμπεριφορά του άνδρα μπορεί να οφείλεται και στα προβλήματα που είχε στην οικογένειά του. «Ξεκινάνε από την οικογένεια, όλη η οικογένεια είναι ψυχικά ασθενής, με αποτέλεσμα να ”κολλήσουν” και τα παιδιά. Πολύ θέλει; Η συμπεριφορά τους δεν είναι… Εγώ τα περίμενα όλα αυτά γιατί δεν είναι και οι γονείς κατάλληλοι. Με την έννοια να αγκαλιάσουν τα παιδιά… καταλαβαίνεις, τι θέλω να πω…. Είναι αδιάφοροι με τα παιδιά», σημείωσε.

Ο συλληφθείς παρουσιαζόταν στους φίλους του ως λάτρης των ζώων. Μάλιστα, στο Facebook είχε δημοσιεύσει και μία φωτογραφία όπου φαίνεται αγκαλιά με έναν σκύλο που τον κοιτάζει με τρυφερό βλέμμα. Φίλη του 31χρονου υπογράμμισε πως, «πέφτω απ’ τα σύννεφα τώρα σοβαρά χωρίς αστεία. Δεν ξέρω κατά πόσο ο … ήταν ικανός να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι ένας πολύ low profile άνθρωπος, πολύ καλός άνθρωπος και νομίζω ότι θα τον έχει στιγματίσει και αρνητικά κάτι τέτοιο αν όντως έχει συμβεί». Η ίδια τόνισε πως, ο σκύλος της φωτογραφίας είναι δικός της καθώς και ότι, παρότι ο ίδιος ο φερόμενος ως δράστης των σφαγών των αδέσποτων δεν είχε ποτέ δικά του κατοικίδια, ήταν πάντα πρόθυμος να προσέχει το σκυλί της όταν εκείνη έφευγε διακοπές. «Δηλαδή μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο γιατί έχω και εγώ ζώο στο σπίτι και ερχόταν πολλές φορές και έπαιζε με τα ζώα, τα χάιδευε, μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Πολλές φορές όταν εγώ έφευγα διακοπές, κρατούσε το σκύλο εκείνος δεν είχα κανένα θέμα. Γιατί έχω και εγώ σας λέω ζώα», ισχυρίστηκε η ίδια. 

Οι κάμερες κατέγραψαν τον 31χρονο να κυκλοφορεί με κουκούλα στο κέντρο του Βόλου και να σκορπά τον τρόμο -όπως πιστεύουν οι Αρχές- με μαχαίρι. Οι φίλοι του αναφέρουν ότι δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα ενώ τονίζουν ότι κανείς δε θα πίστευε ότι ήταν ικανός για τέτοιες πράξεις. «Δεν το πιστεύω αυτό που μου λέτε, ακόμα και αν ομολόγησε δεν ξέρω από ποιες συνθήκες ομολόγησε, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω με τίποτα. Ήμασταν πολύ καλοί φίλοι για μια περίοδο είχαμε και σχέση. Δεν είχα εντοπίσει κάτι τέτοιο ένα πολύ καλό παιδί μόνο αυτό μπορώ να πω, τίποτα άλλο», λένε για τον συλληφθέντα, που φαίνεται ότι είναι άλλος άνθρωπος το πρωί και άλλος το βράδυ. Το πρωί, παρουσιάζεται ως ένα χαμηλών τόνων εργαζόμενος, χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και μόνο μια σειρά από selfie στο προφίλ του, ενώ τις νυχτερινές ώρες, φαίνεται ότι φορούσε την κουκούλα και τα μαύρα ρούχα και δολοφονούσε γατούλες και σκυλάκια, με την δράση του να έχει καταγραφεί και ταυτοποιηθεί σε βίντεο σε τουλάχιστον δύο περιστατικά. Την Τρίτη (08/10) θα κληθεί να απολογηθεί για τις θανατώσεις ζώων αφότου σήμερα πέρασε από ανακριτή και εισαγγελέα και σχηματίσθηκαν, σε βάρος του, δύο δικογραφίες.

Διερευνούν την εμπλοκή του και σε άλλα περιστατικά κακοποίησης ζώων

Η πρώτη αφορά πλημμελήματα που έχουν να κάνουν με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του αλλά και το μαχαίρι ενώ η δεύτερη δικογραφία πρόκειται για κακούργημα και αφορά τη θανάτωση ζώων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατηγορείται για 10 περιστατικά ενώ οι κάτοικοι του Βόλου αναφέρουν πως τα περιστατικά είναι πολλά περισσότερα. Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν και άλλες καταγγελίες.

Για τι έχει συλληφθεί στο παρελθόν

  • Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
  • Σύλληψη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας – Απαλλάχθηκε
  • Νοσηλεία σε ψυχιατρείο για 15 ημέρες

Για την ψυχολογία ενός ανθρώπου τέτοιου προφίλ, μίλησε και η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, Πολυβία Γεράκη. «Μιλάμε για ανθρώπους με περιορισμένες κοινωνικές δεξιότητες και πολλές φορές έχουν ψυχιατρικό ιστορικό. Είναι λεπτό το όριο της κακοποίησης των ζώων με την κακοποίηση των ανθρώπων. Κάτι τέτοιο του δίνει ικανοποίηση και έλεγχο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θεραπεύονται και ούτε σωφρονίζονται», είπε.

ζώασύλληψημαχαίριειδήσεις τώραΒόλοςγάτασκύλος