Ελλάδα|07.10.2024 19:07

Παιδί 4 ετών με αυτισμό ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του στο νηπιαγωγείο: Τι καταγγέλλουν οι γονείς του

Newsroom

Οι γονείς παιδιού 4 ετών με αυτισμό καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του την ώρα του διαλείμματος στο νηπιαγωγείου.

Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στο ΜEGA, αποκάλυψε ότι οι νηπιαγωγοί την ενημέρωσαν ότι ο γιος της υπέστη ένα μικροτραυματισμό, κουτουλώντας με άλλα παιδιά. Όταν όμως έφτασαν στο σπίτι της εκμυστηρεύτηκε ότι τον χτύπησαν δύο παιδιά 5 ετών.

«Με ειδοποίησαν από το σχολείο και μου είπαν ότι κουτούλησε κατά λάθος με ένα άλλο παιδάκι. Ότι χτύπησε ελαφρά και έχει αιματάκι στα δύο δοντάκια. Έτσι όπως μου το παρουσίασαν δεν μου φάνηκε τόσο σοβαρό. Και γι’ αυτό δεν έφυγα από τη δουλειά μου. Όταν παρέλαβα το παιδί μου τα ούλα του ήταν κατάμαυρα και είχε ροή αίματος», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα ούλα του ήταν κατάμαυρα»

«Το παιδί όταν έφτασε στο σπίτι μου είπε ότι τον χτύπησαν δυο μεγαλύτερα παιδάκια, 5 χρονών μέσα στο σχολείο την ώρα του διαλείμματος», συμπλήρωσε.

Η ίδια επισκέφτηκε με τον γιο της οδοντίατρο, που έκρινε ότι έπρεπε να αφαιρεθούν τα 4 μπροστινά του δόντια. «Είχε γίνει κάταγμα και έπρεπε να αφαιρεθούν τα δοντάκια. Πονάει ακόμα. Δεν μπορεί να σιτιστεί. Μόνο μαλακές τροφές. Θα είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει 3 χρόνια», συνέχισε.

Αν και έχουν περάσει 10 ημέρες από όταν συνέβη το περιστατικό, όπως καταγγέλλει το οικογενειακό περιβάλλον του 4χρονου δεν έχουν λάβει ακόμα πειστικές εξηγήσεις για το πώς τραυματίστηκε.

«Η μητέρα καταγγέλλει ότι εδώ και 10 μέρες το σχολείο δεν της έχει δώσει επίσημα απάντηση για το τι ακριβώς έχει γίνει. Η μητέρα του 4χρονου είναι η ίδια εκπαιδευτικός και το παιδάκι είναι παιδί με ειδικές ανάγκες, που κατά την νομοθεσία θα πρέπει να έχει ειδική φύλαξη καθόλη την διάρκεια της παραμονής του στο σχολείο», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας και πρόσθεσε πως «ο γιατρός μου είπε ότι το χτύπημα είναι από κάτω προς τα πάνω η φορά του. Δηλαδή είναι είτε από κλωτσιές είτε με μπουνιές»

παιδίπαιδιάσχολείονηπιαγωγείοειδήσεις τώρα