Ελλάδα | 18.11.2018 18:50

Χημικά και σπρωξιές σε εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας (vid)

Βασίλης Παπαναστασούλης

Ένταση σημειώθηκε έξω από το 2ο Γενικό Λύκειο Συκεών, όπου ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, που ήθελαν να δώσουν το «παρών» στην ομιλία του κ. Γαβρόγλου εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ, που έχουν αποκλείσει την είσοδο στο σχολείο. Ακολούθησαν σπρωξιές και χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στο σχολείο σε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 
Γι' αυτό από το απόγευμα της 18ης Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υπουργού μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης αλλά και μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. 

Η Επιτροπή διαμαρτύρεται για τις αλλαγές σε αναφορές που έχουν να κάνουν με το Σκοπιανό στα σχολικά βιβλία.

Η συγκέντρωση γίνεται εξαιτίας της παρουσίας του υπουργού στο σχολικό κτίριο στις 18.00, όπου ήταν προγραμματισμένο να παραστεί σε ενημερωτική εκδήλωση για τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όμως, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, η παρουσία του υπουργού Παιδείας στην εκδήλωση ακυρώθηκε. 

Κώστας Γαβρόγλου