Ελλάδα | 25.11.2018 11:25

Θεσσαλονίκη: Επίτιμος διδάκτορας ο Γιάννης Μπουτάρης

Τίμος Φακαλής

Επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου του Sheffield αναγορεύθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield CITY College το Σαββατο στη Θεσσαλονίκη.

“Μεγάλη τιμή να σε επιβραβεύει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου, το πανεπιστήμιο του Sheffield που με αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα” δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραλαμβάνοντας τον πάπυρο.  Παράλληλα, προέτρεψε τους απόφοιτους να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται, ενώ σημείωσε ότι η βασική αρχή στην περιπετειώδη ζωή του είναι η αλήθεια, παρότι μερικές φορές ήταν επίπονο να πει την αλήθεια σε άλλους.

Kατά τη διάρκεια της αναγόρευσής του η Βρετανίδα πρέσβης αναφέρθηκε στο έργο του Γιάννη Μπουτάρη και τις προοπτικές που δημιούργησαν οι επιλογές του στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης σε όλους τους τομείς.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το βρετανικό τελετουργικό της αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Sheffield. Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Sheffield, Professor Wyn Morgan απένειμε τους πτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών στους Έλληνες και ξένους αποφοίτους ενώπιον της Αναπληρώτριας Πρυτάνεως Professor Gill Valentine.

Υπενθυμίζεται, ότι ο  δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με το City College που αποτελεί παράρτημα του Sheffield University στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Study in Thessaloniki 

Γιάννης Μπουτάρης