Ελλάδα | 10.12.2018 12:35

Πάνω από 200 φοιτητές καθαρίζουν τα σπασμένα στο ΑΠΘ

Τίμος Φακαλής

Περισσότεροι από 200 φοιτητές πήραν από το πρωί της Δευτέρας (10/12) σκούπες και φαράσια, έβαλαν ποδιές, φόρεσαν γάντια για να καθαρίσουν το ΑΠΘ από τις καταστροφές που προκάλεσε ομάδα αγνώστων  την προηγούμενη βδομάδα ανήμερα της μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

«Τις προηγούμενες μέρες οι φοιτητές μας έστειλαν μηνύματα ζητώντας να συμμετάσχουν στην επιχείρηση αποκατάστασης του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής. Είναι πολύ παρήγορο ότι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι φοιτητές μας και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σήμερα εδώ θεωρώντας ότι η σχολή είναι δεύτερο σπίτι τους» δήλωσε στο ethnos.gr ο καθηγητής του τμήματος Ποιμαντικής και  Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ Συμεών Πασχαλίδης.

Σύμφωνα με απόφαση της Κοσμητείας η Θεολογική σχολή θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την Πέμπτη. Ωστόσο όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο κ. Πασχαλίδης λόγω των εκτεταμένων ζημιών η σχολή αναμένεται να ανοίξει από την επόμενη Δευτέρα.
Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές αλλά και διδάκτορες πήραν πανιά και βούρτσες από το πρωί για  να καθαρίσουν τα θρανία, να σβήσουν συνθήματα που ήταν γραμμένα στους τοίχους και να βοηθήσουν σε συνεργασία με το προσωπικό του ΑΠΘ στην αποκατάσταση των ζημιών.

Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες του ΑΠΘ καταγράφουν τις ζημιές στο κτίριο της Θεολογικής και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «οι ζημιές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην καταστροφή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών» ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης. 
Με δύο λέξεις, «υπέροχοι φοιτητές», σχολίασε την πρωτοβουλία τους ο καθηγητής Φυσικής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Θεσσαλονίκηφοιτητές ΑΠΘΑΠΘΘεολογική σχολή