Υγεία|27.07.2024 06:45

Κορονοϊός: Επέστρεψαν οι μάσκες και τα αντισηπτικά - Έκρηξη στη ζήτηση self test

Newsroom

Λίγες ημέρες πριν τον Αύγουστο και ο κορονοϊός στη χώρα μας, καλπάζει. Οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι κινδύνου για την απότομη άνοδο στους θανάτους και στις εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία, ενώ το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε κατά 66%! Κατακόρυφη ζήτηση και για self test στα φαρμακεία.

Προειδοποιούν οι ειδικοί

Με μάσκες, αντισηπτικά και self test προσπαθούν οι πολίτες να προστατευτούν από το κύμα κορονοϊού που καλπάζει στη χώρα μας και το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι μέσα σε μια εβδομάδα, 788 νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ιικό φορτίο στα λύματα αυξήθηκε απότομα κατά 66%.

Οι λοιμωξιολόγοι κρούουν καμπανάκι κινδύνου, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες. «Φαίνεται πως μεταδίδονται πολύ εύκολα δεν προκαλούν ιδιαίτερα βαριά νόσο εκτός από τα άτομα τα οποία είναι ιδιαίτερα ευπαθείς», είπε στο OPEN ο καθηγητής πνευμονολογίας, Ιωάννης Κιούμης.

Η έξαρση του κορονοϊού φαίνεται πως θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, με τους ειδικούς να καλούν τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας - ειδικά σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό - όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα πλοία και τα αεροπλάνα.

ΚορονοϊόςΕΟΔΥθάνατοιειδήσεις τώρα