Lifestyle|27.07.2024 06:00

Πώς να κάνεις τους πάντες να σε συμπαθήσουν: Ειδικός συμπεριφοράς αναλύει την αλάνθαστη τεχνική

Newsroom

Το να σε συμπαθήσουν όλοι είναι ένας φιλόδοξος στόχος! Ωστόσο, αν χρειάζεστε μια χείρα βοηθείας για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους άλλους και να σας εκτιμούν περισσότερο, υπάρχει μία αλάνθαστη τεχνική.

Πώς μπορείτε να γίνετε γρήγορα αγαπητοί;

Σύμφωνα με το Psychologies.com, το να κάνετε τους άλλους ανθρώπους να σας συμπαθήσουν είναι το πρώτο βήμα για να χτίσετε μια σταθερή σχέση. Μερικές φορές δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε, μπλοκαρισμένοι σε ορισμένες καταστάσεις από τη ντροπαλότητά μας ή την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Το πιο διάσημο από τα ομοσπονδιακά γραφεία αποκαλύπτει μια ασταμάτητη τεχνική για να κερδίζετε τις καρδιές και τα μυαλά όλων -ή σχεδόν όλων- ακολουθώντας μερικές βασικές ψυχολογικές αρχές.

Ο Robin Dreeke, ένας ειδικός συμπεριφοράς κατευθείαν από το FBI, φαίνεται ότι βρήκε τη μαγική συνταγή και την αποκάλυψε στο βιβλίο του "It's Not All About Me: The Top Ten Techniques for Building Quick Rapport with Anybody". Η βάση της μεθόδου του; Μετά από χρόνια ανάλυσης και παρατήρησης στο πλαίσιο της δουλειάς του, ο ειδικός αυτός καθιέρωσε τις κύριες τεχνικές για να δημιουργήσετε επαφή και να κάνετε τους ανθρώπους να σας συμπαθήσουν γρήγορα. Ακολουθούν οι συμβουλές του.

Προσέξτε τη γλώσσα του σώματος

Για να κάνετε πολύ γρήγορα καλή εντύπωση, σκεφτείτε τη μη λεκτική επικοινωνία, η οποία λέει πολλά για εσάς. Φροντίστε τη γλώσσα του σώματός σας υιοθετώντας μια θετική, χαλαρή στάση που είναι ανοιχτή στο διάλογο: αποφύγετε να διπλώνετε τα χέρια σας, για παράδειγμα, και αξιοποιήστε στο έπακρο ένα απλό, γνήσιο χαμόγελο.

Μπορείτε επίσης να φροντίσετε να διατηρήσετε το βλέμμα σας ζωντανό και σταθερό και να διατηρήσετε μια χαλαρή, όρθια στάση του σώματος. Η συμπεριφορά μερικές φορές μετράει περισσότερο από τα λόγια, ειδικά στην αρχή μιας ανταλλαγής απόψεων, κατά την οποία όλοι παρατηρούν ο ένας τον άλλον όσο και ακούνε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις τεχνικές «ανάγνωσης της σκέψης των άλλων», οι οποίες διδάσκουν την τέχνη της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Κάντε τις σωστές ερωτήσεις και ακούστε προσεκτικά

Όσον αφορά τα λόγια, δεν υπάρχει λόγος να κατακλύσετε τη νέα σας επαφή με μακροσκελείς ομιλίες: αντίθετα, εξασκηθείτε στην ενεργητική ακρόαση κάνοντας μερικές ανοιχτές ερωτήσεις για τη ζωή του, ώστε να νιώσει ότι τον ακούτε πλήρως. Ξεκινήστε την κουβέντα με ανθρώπινα θέματα, ώστε να μπορέσετε να τον/την γνωρίσετε, και αυτό θα σας επιτρέψει να φανείτε συμπαθής και να δημιουργήσετε έναν άμεσο δεσμό. Φυσικά, δεν είναι σκόπιμο να ξεκινήσετε με ερωτήσεις που μπορεί να κάνουν το άλλο άτομο να νιώσει άβολα, όπως οικονομικά ή επαγγελματικά θέματα.

Δημιουργήστε ένα χαλαρό περιβάλλον 

Ο Robin Dreeke πιστεύει ότι ένα άτομο είναι πιο χαλαρό αν δεν αισθάνεται ότι πιέζεται για μια ανταλλαγή, ιδιαίτερα αν πιστεύει ότι δεν θα μείνετε για πολύ καιρό: μπορεί να φοβάται ότι δεν θα ξέρει τι να πει… Προτείνετε λοιπόν μια χαλαρή, χαμογελαστή πρώτη ανταλλαγή, επαναλαμβάνοντας το μικρό σας όνομα στο άλλο άτομο αρκετές φορές για να δείξετε ότι το εκτιμάτε. Μην προσπαθήσετε να πάρετε τον έλεγχο της συζήτησης και, φυσικά, μην μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας.  

Ζητήστε τη γνώμη του άλλου

Ο Robin Dreeke αναφέρει επίσης στο βιβλίο του ότι «η νούμερο ένα στρατηγική είναι η επικύρωση χωρίς κρίση. Ζητήστε τις ιδέες και τις απόψεις κάποιου άλλου χωρίς να τον κρίνετε. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να τους κρίνουν για τις σκέψεις, τις απόψεις ή τις πράξεις τους – αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε με κάποιον. Επικύρωση σημαίνει να αφιερώνετε χρόνο για να καταλάβετε ποιες είναι οι ανάγκες, οι επιθυμίες, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες τους». Για άλλη μια φορά, το να ζητάτε από το άλλο άτομο, αντί να λέτε πολλά, βοηθάει να δημιουργήσετε ένα πραγματικό ενδιαφέρον γι’ αυτό. Το να ζητάτε την άποψή τους και να προσπαθείτε να τους καταλάβετε δείχνει ότι έχετε πραγματική επιθυμία να δημιουργήσετε μια σχέση βασισμένη στη συνεργασία και την ανταλλαγή.

Δημιουργήστε μια σωματική επαφή

Αν θέλετε να νιώσετε μια σύνδεση και να κάνετε το άλλο άτομο να το νιώσει, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αφή. Μερικές φορές μια μικρή, διακριτική χειρονομία μπορεί να είναι αρκετή: δημιουργήστε σωματική επαφή αγγίζοντας το άλλο άτομο στον ώμο, για παράδειγμα, όταν το χαιρετάτε.Η σωματική σύνδεση κάνει τη διαφορά και προσελκύει το ενδιαφέρον του άλλου ατόμου για εσάς. Το τέλειο παράδειγμα είναι η χειραψία στο χώρο εργασίας: η χειρονομία πρέπει να είναι διαρκής χωρίς να είναι πολύ απότομη και να συνοδεύεται από ένα ειλικρινές, χαμογελαστό βλέμμα.

Να είστε γενναιόδωροι με τα κομπλιμέντα σας

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τη συστολή σας και να τολμήσετε να κάνετε κομπλιμέντα στους άλλους. Ωστόσο, αν αναπολήσετε τις τελευταίες συναντήσεις που είχατε, είναι πιθανό να συναντήσετε κάποιον που σας εντυπωσίασε πρόσφατα με την ευγένειά του απέναντί σας: σε όλους αρέσουν τα κομπλιμέντα, αν βέβαια είναι καλά δοσμένα. Μας συγκινούν όσο και μας εκπλήσσουν, και παρόλο που μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε άβολα εκείνη τη στιγμή, τα κρατάμε στη μνήμη μας ως ένα ισχυρό σημάδι προσοχής. Είναι ένας ακαταμάχητος τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή και να κερδίσετε γρήγορα κάποιον. Φυσικά, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να διατηρήσετε την αυθεντικότητα και την ειλικρίνειά σας όταν εφαρμόζετε αυτή τη μέθοδο, ώστε να μην κινδυνεύσετε να ακουστεί ψεύτικη. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσετε κάτι θετικό στη σχέση σας με το άλλο άτομο. 

FBIειδήσεις τώρα