Lifestyle|03.08.2024 09:44

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Είναι ντροπή, όχι άνδρες στα γυναικεία αθλήματα» λέει η Caitlyn Jenner

Newsroom

Η Κέιτλιν Τζένερ (Caitlyn Jenner), μέσω ανάρτησης που έκανε στο «X» (πρώην Twitter), εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στη συμμετοχή της Ιμάνε Χαλίφ στην κατηγορία των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακρίνοντας παράλληλα τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Παλαιότερα γνωστή ως Μπρους Τζένερ, είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, καθιστώντας τη μια σημαντική μορφή στον αθλητισμό.

Παίρνοντας δημόσια θέση σχετικά με τον πρόσφατο αγώνα της Ιμάνε Χαλίφ με την Άντζελα Καρίνι, η Τζένερ χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Χαλίφ ως «ντροπή» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στην ανάρτηση που έκανε στο «X».

Η δήλωσή της αυτή ήταν απάντηση σε ανάρτηση της συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία επίσης σχολίασε το θέμα που απασχολεί έντονα τον αθλητικό και κοινωνικό χώρο τις τελευταίες ημέρες. 

Η Τζένερ έγραψε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι ντροπή! Ντροπή για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Όχι άνδρες στα γυναικεία αθλήματα!».

Η ανάρτηση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, στην οποία απάντησε η Τζένερ, δημοσίευσε φωτογραφία από τον αγώνα των δύο αθλητριών και σχολίασε: «Θα μπορούσε κάποια εικόνα να συνοψίσει καλύτερα το νέο μας κίνημα για τα δικαιώματα των ανδρών; Το μειδίαμα ενός άνδρα που ξέρει ότι προστατεύεται από ένα μισογυνιστικό αθλητικό κατεστημένο που απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας την οποία μόλις χτύπησε στο κεφάλι και της οποίας τις φιλοδοξίες ζωής μόλις διέλυσε».

Κέιτλιν ΤζένερΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Παρίσι