Lifestyle|16.08.2024 20:41

Matthew Perry: Τα τελευταία λόγια του ηθοποιού στον βοηθό του πριν πεθάνει από υπερβολική δόση

Newsroom

Οι τελευταίες στιγμές του Μάθιου Πέρι (Mathhew Perry) λίγο πριν το θάνατο του από υπερβολική δόση κεταμίνης έρχονται στη δημοσιότητα από τη δικογραφία και τις καταθέσεις όσων συνελήφθησαν και εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο ηθοποιός έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση, ενώ είχε αναπτύξει επικίνδυνη εξάρτηση στην κεταμίνη, γεγονός που οδήγησε στη δίωξη πέντε ατόμων σε σχέση με τον θάνατό του, με τον προσωπικό του βοηθό και τον γιατρό που του προμήθευε την ουσία να είναι οι δύο από αυτούς.

Ο Κένεθ Ιβαμάσα (Kenneth Iwamasa), προσωπικός βοηθός του Πέρι, και ο γιατρός Σαλβαδόρ Πλασέντσια (Dr. Salvador Plasencia) είναι μεταξύ αυτών που κατηγορούνται, καθώς σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Πλασέντσια φέρεται να δήλωσε σε έναν ασθενή ότι ο Πέρι ήταν «πολύ προχωρημένος στην εξάρτησή του» την εβδομάδα πριν πεθάνει, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να του πουλά κεταμίνη μέσω του Ιβαμάσα.

Ο 59χρονος βοηθός του δήλωσε ένοχος στις 7 Αυγούστου για διανομή κεταμίνης που οδήγησε σε θάνατο και παραδέχτηκε ότι είχε επανειλημμένα εγχύσει στον Πέρι κεταμίνη χωρίς ιατρική εκπαίδευση. Τα δικαστικά έγγραφα που περιγράφουν τη συμφωνία του βοηθού αποκαλύπτουν το βάθος του εθισμού του Πέρι.

Τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μέρα

Ο Ιβαμάσα κατηγορείται ότι έδωσε κεταμίνη στον Πέρι την ημέρα του θανάτου του στις 8:30 π.μ. και ξανά στις 12:45 μ.μ., ενώ ο Πέρι παρακολουθούσε ταινία. «Περίπου 40 λεπτά αργότερα, ο Πέρι ζήτησε από τον Ιβαμάσα να ετοιμάσει το τζακούζι και του είπε, κάνε μου μια μεγάλη δόση, αναφερόμενος σε ακόμη μια ένεση κεταμίνης» σύμφωνα με το έγγραφο. Μετά την τρίτη ένεση μέσα σε έξι ώρες, ο Ιβαμάσα πήγε για δουλειές. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον Πέρι πεσμένο μπρούμυτα στην πισίνα.

Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές ότι άρχισε να εγχέει κεταμίνη στον Πέρι περίπου ένα μήνα πριν πεθάνει, αφού ο Πέρι είχε γνωρίσει τον Πλασέντσια γύρω στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο γιατρός φέρεται να πούλησε στον Πέρι υγρή κεταμίνη και παστίλιες κεταμίνης. Ο 42χρονος γιατρός συνελήφθη την Πέμπτη στη Νότια Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε για διανομή κεταμίνης. Δήλωσε αθώος στο δικαστήριο το απόγευμα της Πέμπτης. Ο δικηγόρος του δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Πλασέντσια έδειξε τον Ιβαμάσα πώς να χορηγεί την κεταμίνη μέσω ενδομυϊκής ένεσης, παρόλο που ο Iwamasa δεν είχε ιατρική εμπειρία ή εκπαίδευση.

Ο Πέρι έδωσε εντολές στο βοηθό του να μείνει σε επαφή με τον Πλασέντσια για να αγοράσει περισσότερα φιαλίδια. Η συμφωνία ομολογίας περιλαμβάνει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία μεταξύ των δύο υπόπτων για να κανονίσουν περισσότερες αγορές τις επόμενες δύο εβδομάδες.

ηθοποιόςκεταμίνηΜάθιου Πέρι