Lifestyle|11.09.2024 16:37

«Μοναχική» εμφάνιση του Ουίλιαμ μετά την ανακοίνωση της Κέιτ για τις χημειοθεραπείες - Κίνηση ζήλιας από Χάρι και Μέγκαν;

Newsroom

Η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) αποκάλυψε ότι ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της και ότι η προτεραιότητά της πλέον είναι να απαλλαχθεί οριστικά από τον καρκίνο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας προχώρησε στην αισιόδοξη αυτή ανακοίνωση στο πιο οικογενειακό βίντεο που έχει αναρτήσει μέχρι σήμερα, καθώς σε αυτό φαίνεται να περνά ιδιωτικό χρόνο με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τα παιδιά τους.

Το βίντεο δείχνει την ίδια την Κέιτ, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρίγκιπα Γεώργιο, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις μαζί στο Νόρφολκ ενώ η πριγκίπισσα εκφωνεί ένα μήνυμα: «Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, δεν μπορώ να σας πω τι ανακούφιση είναι που επιτέλους ολοκλήρωσα τη χημειοθεραπεία μου. Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια. Η ζωή όπως την ξέρετε μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να πλοηγηθούμε στα φουρτουνιασμένα νερά και στον άγνωστο δρόμο».

«Το ταξίδι του καρκίνου είναι πολύπλοκο, τρομακτικό και απρόβλεπτο για όλους, ειδικά για τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους. Με την ταπεινοφροσύνη, σας φέρνει επίσης αντιμέτωπους με τα δικά σας τρωτά σημεία με έναν τρόπο που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πριν, και μαζί με αυτό, μια νέα οπτική για τα πάντα. Αυτή η φορά υπενθύμισε πάνω απ' όλα στον Ουίλιαμ και σε εμένα να σκεφτόμαστε και να είμαστε ευγνώμονες για τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα στη ζωή, τα οποία πολλοί από εμάς συχνά θεωρούμε δεδομένα. Απλώς να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

 

Το να κάνω ό,τι μπορώ για να μείνω απαλλαγμένη από τον καρκίνο είναι τώρα στο επίκεντρο της προσοχής μου. Αν και έχω τελειώσει τη χημειοθεραπεία, ο δρόμος μου προς την επούλωση και την πλήρη ανάρρωση είναι μακρύς και πρέπει να συνεχίσω να παίρνω κάθε μέρα όπως έρχεται. Ωστόσο, ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά και να αναλάβω μερικές ακόμη δημόσιες δεσμεύσεις τους επόμενους μήνες όταν μπορέσω», πρόσθεσε.

«Παρά όλα όσα έχουν περάσει πριν, μπαίνω σε αυτή τη νέα φάση ανάκαμψης με μια ανανεωμένη αίσθηση ελπίδας και εκτίμησης της ζωής. Ο Ουίλιαμ και εγώ είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξη που λάβαμε και αντλήσαμε μεγάλη δύναμη από όλους εκείνους που μας βοηθούν αυτή τη στιγμή. Η καλοσύνη, η ενσυναίσθηση και η συμπόνια όλων ήταν πραγματικά ταπεινωτική.

Σε όλους εκείνους που συνεχίζουν το δικό τους καρκινικό ταξίδι – παραμένω μαζί σας, δίπλα-δίπλα, χέρι-χέρι. Από το σκοτάδι, μπορεί να βγει φως, οπότε αφήστε αυτό το φως να λάμψει», ολοκλήρωσε λέγοντας στο μήνυμα της.

Τον Μάρτιο η πριγκίπισσα επιβεβαίωσε ότι είχαν βρεθεί προκαρκινικά κύτταρα μετά από εγχείρηση στην κοιλιά και ότι θα έπρεπε να υποβληθεί σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε στο Νόρφολκ τον περασμένο μήνα, δείχνει την οικογένεια να περνάει χρόνο μαζί στο δάσος και στην παραλία, να παίζει χαρτιά και να κάνει πικνίκ. Οι γονείς της Κέιτ, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον, κινηματογραφούνται επίσης να παίζουν παιχνίδια με την οικογένεια. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η μητέρα της Κέιτ υποστήριξε την κόρη της σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας της, συνοδεύοντάς τη, μεταξύ άλλων, στο σχολείο των παιδιών. Και παρόλο που αναμφίβολα το ζεύγος θα έχει αμέτρητες επιλογές για babysitting, οι γονείς της Κέιτ, όπως σχολιάζει μια ανώνυμη πηγή μέσα από το Παλάτι, «είναι ένας σταθερός παράγοντας στην ανατροφή των εγγονιών τους».

Μόνος του στην Ουαλία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε μια σόλο εμφάνιση στην Ουαλία την επομένη της συγκινητικής ανακοίνωσης της συζύγου του για την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της. Η έξοδος στις 10 Σεπτεμβρίου στο Llanelli της Ουαλίας είχε σημαντική σημασία τόσο για τον ίδιο όσο και για την Κέιτ, καθώς συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος τους απένειμε τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πριγκίπισσα δε συνόδευσε τον Ουίλιαμ στην επίσκεψη. Κατά την παραμονή του στο Llanelli, ο William συναντήθηκε με μαθητές, γιόρτασε τον τοπικό πολιτισμό και τον αθλητισμό και ασχολήθηκε με ζητήματα που άπτονται κατά πολύ των ενδιαφερόντων του.

Ξεκίνησε την ημέρα του στο δημοτικό σχολείο Swiss Valley Community, όπου συνάντησε μαθητές που συμμετείχαν στο Urdd Eisteddfod 2024, ένα φεστιβάλ διάρκειας μιας εβδομάδας αφιερωμένο στον εορτασμό της ουαλικής γλώσσας και του πολιτισμού. Παρακολούθησε μια παρουσίαση των συμμετοχών του σχολείου πριν συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες και τους δασκάλους τους για να ακούσει περισσότερα για τον αντίκτυπο του φεστιβάλ. Ένας από αυτούς τους νέους ήταν η Ruby Davies, 10 ετών, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό απαγγελίας για τους μαθητές της ουαλικής γλώσσας.

 

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με λίγο χρόνο για τον εορτασμό του ρόλου ενός αθλήματος που βρίσκεται στην καρδιά του πολιτισμού στην Ουαλία – του ράγκμπι. Ο Ουίλιαμ πέρασε λίγο χρόνο στο Parc y Scarlets, την έδρα της ομάδας Scarlets Rugby Union, για να γιορτάσει τα πρώην και νυν μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε εκεί για να υποστηρίξει την εκστρατεία «Missing Caps» της Ουαλικής Ένωσης Ράγκμπι για να περάσει χρόνο με τα μέλη της σημερινής διεθνούς ομάδας, η οποία προκρίθηκε πρόσφατα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2025.

 

Το ζευγάρι έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ουαλία, ακόμη και πριν γίνουν πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας. Όταν ο πρίγκιπας υπηρετούσε στο ρόλο του ως πιλότος έρευνας και διάσωσης της RAF με έδρα την RAF Valley στο Anglesey από το 2010 έως το 2013, ο ίδιος και η Κέιτ έζησαν σε μια απομονωμένη αγροικία σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τη βάση στη βόρεια Ουαλία και πέρασαν εκεί τους πρώτους μήνες της ζωής του γιου τους πρίγκιπα Τζορτζ.

Ο αντιπερισπασμός του Χάρι και της Μέγκαν

Λίγες ώρες μετά το βίντεο της Κέιτ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ (Meghan Markle) προσπάθησαν να ρίξουν σκιά στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, δίνοντας στη δημοσιότητα το δικό τους βίντεο όπου ανακοινώνουν το αποτέλεσμα της νέας τους συνεργασίας με το Netflix.

Το POLO, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί την ελίτ των παγκόσμιων παικτών του αθλήματος, διαφημίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Netflix και δημιουργήθηκε από την Archewell Productions του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

Αυτό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν η χρονική συγκυρία που επελέγη για τη δημοσιοποίηση του teaser του ντοκιμαντέρ αφού έγινε λίγες ώρες μετά που η Κέιτ δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο σηματοδοτώντας το τέλος των χημειοθεραπειών της. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης του Netflix είχε προγραμματιστεί γύρω από το βίντεο της Kate.

Η ανακοίνωση του Netflix έχει ως εξής: “Το POLO είναι μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που ακολουθεί κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως και προσφέρει μια αποκλειστική, παρασκηνιακή ματιά στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο του αθλήματος. Από την Archewell Productions και την Boardwalk Pictures, κάνει πρεμιέρα αυτόν τον Δεκέμβριο μόνο στο Netflix”.

Πρίγκιπας ΧάριΜέγκαν ΜαρκλΚέιτ Μίντλετονπρίγκιπας Ουίλιαμ