Lifestyle | 10.10.2024 15:15

Νατάσσα Μποφίλιου: «Είμαι ένα βαθιά πολιτικοποιημένο ον - Η πολιτική είναι ζωή»

Newsroom

Η Νατάσσα Μποφίλιου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA και μίλησε με τη Φαίη Σκορδά για την αγάπη που της δείχνει το κοινό σε κάθε της συναυλία, ενώ αναφέρθηκε επίσης, στα αρνητικά σχόλια, αλλά και την προσωπική της ζωή.

«Σημασία έχει πως κοιμάσαι το βράδυ»

Η δημοφιλής τραγουδίστρια εξήγησε αρχικά ποιος είναι για εκείνη ο σκοπός της κάθε συναυλίας της: «Είναι μια ευθύνη κι είναι κάτι που απολαμβάνουμε πολύ, ο κόσμος αγάπησε το ρεπερτόριό μας, ταυτίστηκε με τις αγωνίες και τις ανησυχίες μας. Έχουμε φτιάξει στις συναυλίες μας ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά, για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, για εμάς τους ίδιους. Το να βγαίνεις στη σκηνή και να βλέπεις ανθρώπους της φυλής σου είναι μια πολύ απαραίτητη συνθήκη ασφαλείας για να δημιουργήσεις και να επικοινωνήσεις. Τα τραγούδια μας θέλουν να γεμίζουν τον άνθρωπο που τα ακούει. Αν διηγούμαστε μια πικρή ιστορία, να παίρνει δύναμη, να λέει "θα στηλωθώ στα πόδια μου και θα προχωρήσω παρακάτω"».

Στη συνέχεια, η Νατάσσα Μποφίλιου μίλησε για τις επιθέσεις και τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια: «Δεν βιώνω την επίθεση προσωπικά. Ξέρω πως πίσω από το πρόσωπο είναι η επίθεση στην άποψη. Επειδή είμαι σίγουρη με τις απόψεις μου και νιώθω καλά με αυτές, δεν το βιώνω προσωπικά. Είναι μια αντίληψη ότι θέλουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους όπως μας κάνουν εμάς. Αυτό είναι κάτι που έχουμε αγωνιστεί πάρα πολύ να το βγάλουμε από πάνω μας, να ξεπεράσουμε παλιές και μπανάλ σκέψεις», σημείωσε.

Επιπλέον, τόνισε πως αυτό που έχει σημασία για εκείνη είναι το πώς κοιμάσαι το βράδυ. «Σημασία έχει πώς κοιμάσαι το βράδυ, πώς νιώθεις για τον εαυτό σου εσύ και οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει γύρω σου. Τα βράδια κοιμάμαι πάρα πολύ ωραία, νιώθω περήφανη κι ευτυχισμένη που έχω φτιάξει μια ζωή που με εμπεριέχει ακέραιη και σε μια ολότητα. Προσέχω τη διατύπωση όσων λέω, ότι αυτό που έχω πει, ακούγεται όπως θέλω να ακουστεί», εξηγεί.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική, ανέφερε πως δεν το έχει σκεφτεί, αν και της έχει γίνει πρόταση. «Είμαι ένα βαθιά πολιτικοποιημένο ον. Η πολιτική είναι ζωή. Θεωρώ τον εαυτό μου ενταγμένο στο κίνημα, τις συλλογικότητες και σε έναν οργανωμένο αγώνα. Είχα μάθει μέσα από την οικογένειά μου να λειτουργώ σε ομάδες. Είχα μάθει να κάνω παραχωρήσεις, να είμαι αλληλέγγυα, να σκέφτομαι τον εαυτό μου ως σύνολο. Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε βαθιά επηρεασμένοι από τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει», δήλωσε η Νατάσσα Μποφίλιου.

Τέλος, μίλησε για τον σύντροφό της. «Μεγαλώσαμε σε ένα σπίτι επιβράβευσης, αλλά και παρατήρησης. Είναι σημαντικό για εμάς, γιατί ό,τι κι αν σκεφτόμασταν να κάνουμε, οι γονείς μας μας έλεγαν "πάμε". Ο σύντροφός μου είναι ήρεμη δύναμη, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι. Θα έλεγε "πάμε, αλλά... να δούμε πού θα πάμε". Η οικογένειά μου θα έλεγε απλά "πάμε". Όταν μεγαλώνουμε, γινόμαστε πιο διστακτικοί. Εγώ δεν θέλω να διστάζω. Θέλω να κρατήσω αυτή την ελαφρότητα του "πάμε"», είπε κλείνοντας.

τραγουδίστριαΝατάσσα Μποφίλιου