Από τον Τεντόγλου στις Ευρωεκλογές: Τι κρατάμε και τι πετάμε αυτή την εβδομάδα | Έθνος
article background image

Η ομάδα του ethnos.gr μοιράζεται με τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες γεγονότα/ καταστάσεις / πράγματα/ πρόσωπα που ξεχώρισε (με θετικό ή αρνητικό πρόσημο) αυτή την εβδομάδα.

Τι κρατάμε - τι πετάμε αυτή την εβδομάδα

Κυριακή Αξιώτη

  • Κρατάω: Τους ήχους που ακούγονται κάθε βράδυ από τα μπαλκόνια και τις αυλές σπιτιών, η μεγαλύτερη απόδειξη πως ήρθε ήρθε η εποχή, που αν και δύσκολη τα τελευταία χρόνια, θα συνδέεται πάντα με την ανεμελιά. Είναι όμορφη η αίσθηση παρέας που βιώνεται αυτό το διάστημα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, καθημερινές δεν υπάρχουν ακριβώς!
  • Πετάω: Την επίθεση που εξαπέλυσε στέλεχος της ΝΔ στη Μαρία Καρυστιανού, μέσω των social media. Δύσκολα μπορεί να συνειδητοποιήσει κανείς το σκεπτικό πίσω από το κατηγορώ σε μια γυναίκα που καθημερινά μάχεται, κόντρα σε όλους και όλα, για τη δικαίωση των θυμάτων των Τεμπών. Αν μη τι άλλο, σε μια μητέρα -στην κάθε μητέρα-  που έχει βιώσει ότι εκείνη. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα περισσότερο.

Πασχάλης Γαγάνης

  • Κρατάω: Την πολιτική συζήτηση διπλανής παρέας που έπινε τις μπίρες της σε μπαράκι της Αθήνας την Τρίτη. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που άκουσα τις λέξεις «εκλογές» και « θα ψηφίσω» εκτός δημοσιογραφικού γραφείου στην πιο αδιάφορη προεκλογική περίοδο της μεταπολίτευσης. Μακάρι να γίνουν πολλές περισσότερες στο άμεσο μέλλον αλλά το κόβω χλωμό.
  • Πετάω: Τα Σαββατοκύριακα καύσωνα που ξεκίνησαν από νωρίς και αναμένονται για ακόμα μια φορά εξαντλητικά. Έξω 40 βαθμοί και εκατοντάδες χιλιάδες Αθηνε(ζ)οι να περιμένουν σημειωτόν στην κίνηση για να απολαύσουν τα καταγάλανα (not) νερά της πρωτεύουσας και να ηρεμήσουν (σίγουρα not).

Κατερίνα Καραβία

  • Κρατάω: Τη σειρά του Netflix για την ζωή του Λε Μπρον Τζέιμς. Επειδη είναι καλοκαίρι και είναι ό, τι πρέπει.
  • Πετάω: Την εξωφρενική ληστρική αύξηση της τιμής του ρεύματος τον Ιούνιο που θα φτάσει (και δεν ντρέπονται να το λένε) έως και το 70%, τον Αυτιά και όσους μας κοροιδεύουν και έχουν αφήσει απροστάτευτο τον κοσμάκη στα «κοράκια».

Γρηγόρης Ραχωβίτσας

  • Κρατάω: Την μεγάλη «αγωνία» των κομμάτων για τα προβλήματα του τόπου μας εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Άραγε θα είναι το ίδιο και μετά τις ευρωεκλογές;
  • Πετάω: Τον ψεύτικο μανδύα ενδιαφέροντος για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας. Σε πολλά μέρη στη Θεσσαλία, όπως στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, όπου δοκιμάστηκε έντονα από την κακοκαιρία «Daniel», ακόμα περιμένουν οι πολίτες την κρατική αρωγή… Και τις αποζημιώσεις! Ίσως, αν ήταν μεγαλύτερη η προεκλογική περίοδος να έπαιρναν οι πλημμυροπαθείς όλα αυτά που έταξαν όσοι κρατούν το πηδάλιο της χώρας, λίγο μετά την μεγάλη καταστροφή που γνώρισε η «καρδιά» της Ελλάδας

Γιάννης Σκόκας

  • Κρατάω: Τον αυθορμητισμό και την απλότητα του Μίλτου Τεντόγλου, του πιο αντιστάρ πρωταθλητή των τελευταίων δεκαετιών.
  • Πετάω: Την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές. Τα ίδια και τα ίδια…