Market | 03.10.2024 13:56

Messinia Open Water Swimming στο W Costa Navarino το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Newsroom

Η Transition Sports, με εμπειρία 11 ετών στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό αθλητικό τριήμερο, από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2024, στο W Costa Navarino, στην καρδιά της πανέμορφης Μεσσηνίας.

Αυτό το φθινόπωρο, σας καλούμε να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Μεσσηνίας μέσα από έναν συναρπαστικό event κολύμβησης, ιδανικό για όλες τις ηλικίες και επίπεδα. Οι υπέροχες παραλίες, οι καταπράσινοι ελαιώνες και το ήπιο μεσογειακό κλίμα καθιστούν τη Μεσσηνία ιδανικό προορισμό για αθλητικές δραστηριότητες αυτή την εποχή του χρόνου.

Η διαδρομή των 2 και 4 χλμ περιλαμβάνει κολύμπι από και προς το ιστορικό Χελονήσι. Το Χελονήσι αποτέλεσε σημαντικό στρατηγικό σημείο κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, χρησιμοποιούμενο ως ορμητήριο και καταφύγιο για τους Έλληνες αγωνιστές. Οι συμμετέχοντες των 2 χλμ θα μεταφερθούν με σκάφη στο Χελονήσι, όπου θα λάβουν εκκίνηση προς τo Moraitis Watersports στο W Costa Navarino. Οι συμμετέχοντες στα 4 χλμ θα κολυμπήσουν από τo Moraitis Watersports προς το Χελονήσι και πίσω στην παραλία (Moraitis Watersports), βιώνοντας την ομορφιά και τη σύνδεση με την ιστορία της περιοχής.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

  • Σάββατο πρωί, 26 Οκτωβρίου: Παιδικός αγώνας κολύμβησης 200μ για παιδιά από 10 ετών και άνω, καθώς και σκυταλοδρομίες 4x200μ για ομάδες.
  • Κυριακή πρωί, 27 Οκτωβρίου: Δύο αποστάσεις κολύμβησης: 2 και 4 χλμ.
  • Δευτέρα πρωί, 28 Οκτωβρίου: Πρωινό ομαδικό τρέξιμο και προπόνηση για τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2024 μέσω της ιστοσελίδας www.transitionsports.gr. Εκεί θα βρείτε επίσης πληροφορίες για τα πακέτα συμμετοχής και διαμονής, που περιλαμβάνουν επιλογές για 2 ή 3 ημέρες.

Διαμονή:

Έχουμε εξασφαλίσει ειδική προνομιακή τιμή για τους συμμετέχοντες στο W Costa Navarino και για όσους έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών στο Westin Costa Navarino.

https://www.marriott.com/event-reservations/reservation-link.mi?id=1726910546963&key=GRP&guestreslink2=true

Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία, γεμάτη δράση, φύση και ευεξία στο W Costa Navarino. Σας περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί αυτήν την ιδιαίτερη εμπειρία στην υπέροχη Μεσσηνία!

Λίγα λόγια για εμάς

Η Transition Sports, η οποία από το 2012 έχει εξελιχθεί από το προσωπικό μας πάθος για τον αθλητισμό σε έναν από τους πιο αξιόπιστους διοργανωτές αγώνων multisports, έχει διοργανώσει με επιτυχία σημαντικά γεγονότα, όπως πανελλήνια πρωταθλήματα διάθλου και τριάθλου. Η φιλοσοφία μας επικεντρώνεται στη διάδοση της ιδέας των multisports και στην προσέλκυση του κοινού σε έναν τρόπο ζωής που προάγει την υγεία, την ελευθερία και την προσωπική εξέλιξη, σωματική και ψυχική. Μέσα από αγώνες που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια, τη διαφάνεια και την άψογη διεξαγωγή, προσφέρουμε στους συμμετέχοντες αυθεντικές αθλητικές εμπειρίες που συνδυάζουν κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο, πάντα με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.

Λίγα λόγια για το Χελονήσι

Το αγγλικό μνημείο στο Χελονήσι σχετίζεται με τον ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, ειδικά κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας του Ναυαρίνου που έλαβε χώρα το 1827. Η ναυμαχία αυτή ήταν μια από τις σημαντικότερες στρατιωτικές συγκρούσεις της Επανάστασης, όπου οι συμμαχικές δυνάμεις της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας αντιμετώπισαν και κατέστρεψαν τον ενωμένο στόλο των Οθωμανών και των Αιγυπτίων στον κόλπο του Ναυαρίνου, κοντά στο σημερινό Πύλο.

Το Χελονήσι χρησιμοποιήθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις ως σημείο αγκυροβόλησης και στρατηγικής σημασίας κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας. Το αγγλικό μνημείο ανεγέρθηκε για να τιμήσει τους Άγγλους ναύτες και αξιωματικούς που έπεσαν στη μάχη, συμβάλλοντας στην ελληνική ανεξαρτησία. Το μνημείο αποτελεί σύμβολο της διεθνούς υποστήριξης προς την Ελλάδα και της στενής συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων στην καταπολέμηση της Οθωμανικής κυριαρχίας.

Σήμερα, το μνημείο στο Χελονήσι λειτουργεί ως σημείο ιστορικής μνήμης, προσελκύοντας επισκέπτες που επιθυμούν να μάθουν για την ιστορία της περιοχής και την συμβολή των ξένων δυνάμεων στην επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.transitionsports.gr ή επικοινωνήστε με την ομάδα μας στο info@transitionsports.gr.