Μουσική|24.07.2024 20:22

Η Εμμανουέλα επιστρέφει!

Newsroom

Έχουν περάσει ακριβώς 50 χρόνια από τότε που η Sylvia Kristel έπαιρνε το αεροπλάνο για τη Bangkok και η πρώτη ταινία «Εμμανουέλα» ταξίδευε σε όλο το κόσμο ως η πρώτη X-Rated ταινία με ευρεία εμπορική αποδοχή, ενώ οι αρχικές αρνητικές κριτικές, στο πέρασμα των χρόνων αμβλύνθηκαν με το Pop Matters να βάζει τελεία και παύλα λέγοντας ότι πρόκειται για ένα φιλμ «not just an erotic classic, but a cinematic classic»…

Σημαντικό ρόλο στον cult χαρακτήρα της ταινίας έπαιξε η μουσική του Pierre Bachelet και ο παραγωγός Sound Service (aka Γιάννης Μασούρας) διάλεξε το χαρακτηριστικό θέμα της, «(Theme From) Emmanuelle», για να το «ανακατασκευάσει» και να το κάνει δικό του.

Χτίζοντας μία μοναδική ατμόσφαιρα με synths και κιθάρες, κατάφερε να κρατήσει ολόκληρη την ερωτική διάθεση της πρωτότυπης μουσικής και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα αυτοτελές ηχογράφημα με ξεχωριστή ενορχήστρωση, ένταση και υπέροχο groove.

O Σπύρος Καραβάς δημιούργησε τo artwork καθώς και το βίντεο που είναι ένα κολάζ από αντικείμενα που συναντάμε στην ταινία του 1974. Η παραγωγή του τραγουδιού είναι του Γιάννη Μασούρα (που έπαιξε και όλα τα όργανα) και του Αντώνη Βιλλιώτη.

Σημειώνεται πως όσο οι Sound Service δούλευαν τη νέα τους παραγωγή, ανακοινώθηκε το re-branding της τανίας, με τις Noemie Merlant και Naomi Watts για το επερχόμενο φθινόπωρο… Emmanuelle is back!

The Hubsters