Αθλητισμός | 12.05.2020 18:56

Super League: Ανέβηκαν οι τόνοι για τα τηλεοπτικά - Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Αλαφούζος

Newsroom

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της κεντρικής διαχείρισης ήταν αρκετό για να ανεβάσει τους τόνους κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Super League. Μάλιστα ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εκφράζει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με τον Ολυμπιακό σε μια σειρά θεμάτων, τούτη τη φορά βγήκε ευθέως απέναντι του. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντιτάχθηκε ανοιχτά στις θέσεις των «ερυθρόλευκων» ασκώντας έντονη κριτική στη στάση που τηρεί η ομάδα του Πειραιά ως προς τα τηλεοπτικά.

Στο συμβούλιο της Τρίτης (12/5) ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, ζήτησε εξουσιοδότηση του Working Group για διερευνητική επαφή με τηλεοπτικούς παρόχους. Ο Τάκης Αγραφιώτης, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, διαφώνησε επικαλούμενος την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο προηγούμενο συμβούλιο, όπως επίσης και ο Αρης. Τότε, στις 29/4, όλες οι ομάδες της κατηγορίας, πλην του Ολυμπιακού, είχαν ψηφίσει υπέρ της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη νέα χρονιά. Μόνο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρνητικοί δια στόματος Μαρινάκη, ο οποίος είχε πει μεταξύ άλλων: «Λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου»...

Με αφορμή το ζήτημα των τηλεοπτικών υπήρξαν οι ακόλουθοι διάλογοι:

Ηλίας Πουρσανίδης: «Την προηγούμενη φορά όλοι συμφωνήσαμε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης. Μόνο ο Ολυμπιακός είχε κάποιες αντιρρήσεις. Σέβομαι τον κ. Καρυπίδη, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην εξετάσουμε το ενδιαφέρον και άλλου τηλεοπτικού παρόχου πλην Nova».

Τάκης Αγραφιώτης: «Κύριε Πουρσανίδη δεν είπαμε την άλλη φορά να βάλουμε τις αρχές και μετά να πάμε σε τηλεοπτικούς παρόχους;».

Ηλίας Πουρσανίδης: «Άρα κακώς πήγαμε και στη Nova».

Τάκης Αγραφιώτης: «Δεν πήγαμε».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος πέταξε το γάντι στον Ολυμπιακό:

Γιάννης Αλαφούζος: «Αν ο Ολυμπιακός θέλει να αποκλείσει τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο την επόμενη σεζόν, ας το πει ευθέως».

Τάκης Αγραφιώτης: «Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν. Απλώς θέλει να μπει το πλαίσιο».

Γιάννης Αλαφούζος: «Δηλαδή χρειαζόμαστε ομόφωνη απόφαση; Τη στιγμή μάλιστα που κάποιες ομάδες έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν τα συμφέροντα των ομάδων που δεν έχουν συμβόλαια;».

Μηνάς Λυσάνδρου: «Δεν ξέρω αν κάποιες ομάδες έχουν συμφέρον...».

Γιάννης Αλαφούζος: «Έχουν συμφέρον. Όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης...».

Φώτης Κωστούλας: «Είναι υποχρέωση του κ.Λυσανδρου να ψάξει για τηλεοπτικούς παρόχους».

Μάκης Γκαγκατσης: «Ο πρόεδρος της Super League δεν μπορεί να ζητάει κάθε φορά εξουσιοδότηση. Θα πρέπει να κάνετε επαφές με τους τηλεοπτικούς παρόχους».

Τάκης Αγραφιώτης: «Τα γυρίζετε όπως θέλετε...».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Φόρτισε το κινητό, μίλησε και ο Αγραφιώτης».

Κάτια Κοξένογλου: «Συμφωνώ να κάνει επαφές ο πρόεδρος. Δεν χρειάζεται εξουσιοδότηση».

Θόδωρος Καρυπίδης του Α.: «Εμείς βάζουμε νομικό ζήτημα. Δεν έχουμε κάτι εναντίον των άλλων ομάδων».

Γιάννης Οικονομακης: «Από το καταστατικό της SL1 δεν υποχρεούται καμία ομάδα να μπει σε κεντρική διαχείριση.  Μπορεί να δοθεί μια εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί με κανάλια η πλειοψηφία των ομάδων».

Γιάννης Αλαφούζος: «Να ψηφίσουμε τώρα ποιες ομάδες θέλουν την κεντρική διαχείριση».

Μηνάς Λυσανδρου: «Το θέλουμε εγγράφως....»

Γιάννης Αλαφούζος: «Έχετε σύγκρουση συμφερόντων κύριε Λυσάνδρου γιατί η ΑΕΚ έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Μηνάς Λυσάνδρου: «Επιμένω. Την άλλη φορά κύριε Αλαφούζο ζητήσατε εγγράφως. Γιατί τώρα δεν το θέλετε;»

Γιάννης Αλαφούζος: «Την προηγούμενη φορά είχαμε πληροφορίες ότι κάποιοι είχαν σχεδιάσει να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις σε προσυνεννόηση με τον κ. Αυγενάκη».

Μάκης Γκαγκατσης: «Είμαι υπέρ της πρότασης Αλαφουζου».

Τελικά, ο Μηνάς Λυσάνδρου ζήτησε από τις ΠΑΕ που συμφωνούν να εξουσιοδοτήσουν το Working Group για επαφές για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να στείλουν email.

Επιμένει ο ΠΑΟΚ για την ασφάλιση

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έθεσε εκ νέου στο συμβούλιο το θέμα της ασφάλισης κατά του κορωνοϊού που δεν δέχθηκε η κυβέρνηση απαντώντας αρνητικά. Κι ο «Δικέφαλος» επανήλθε στο αίτημα του μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Μάκη Γκαγκάτση: «Σε περίπτωση επανέναρξης ζητάμε πρόσθετη ασφάλιση των παικτών και του άλλου προσωπικού των ομάδων. Ηδη το ζητήσαμε με επιστολή προς το υφυπουργείο Αθλητισμού, το οποίο έλαβε την απόφαση για έναρξη ατομικών προπονήσεων. Το έγγραφό μας αναφέρεται μόνο στον κορονοϊό. Ίσως προκύψουν ζητήματα υψηλών θερμοκρασιών».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου απάντησε ότι η Λίγκα έχει πάρει σχετικές συμβουλές από τον ασφαλιστικό σύμβουλο του Συνεταιρισμού και περιμένει απάντηση. Μάλιστα θέση στο θέμα πήρε κι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι ευθύνη και της κυβέρνησης η ασφάλιση, συντασσόμενος ουσιαστικά με τον ΠΑΟΚ. «Πρέπει η πολιτεία και ο κ.Αυγενακης να επιμεριστούν κάποια ευθύνη για το θέμα της ασφάλισης διότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που αποφάσισε την έναρξη των προπονήσεων» είπε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού.

Σημειωτέον ότι η Λίγκα βρήκε τεστ κατά του κορονοϊού με 75 ευρώ το άτομο σύμφωνα με όσα είπε ο Λυσάνδρου.

Πηγή: SDNA

τηλεοπτικά δικαιώματαποδόσφαιροSuperLeagueΟλυμπιακόςΓιάννης ΑλαφούζοςΠΑΟΚΑΕΚ