Αθλητισμός|29.03.2021 19:24

Formula 1: Ενα περιτύλιγμα σάντουιτς ανάγκασε τον Φερνάντο Αλόνσο σε εγκατάλειψη!

Newsroom

Ο Φερνάντο Αλόνσο επέστρεψε στις πίστες της Formula 1 με όνειρα και φιλοδοξίες οδηγώντας την ανανεωμένη Renault που πλέον φέρει το όνομα Alpine. Και η αλήθεια είναι πως ο Ισπανός πιλότος τα πήγαινε εξαιρετικά στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα του Μπαχρέιν καθώς βρισκόταν σε ανοδική πορεία και εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας.

Ωστόσο, ο δις πρωταθλητής της Formula 1 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα για έναν απίθανο λόγο: στο δεύτερο πιτ στοπ της Alpine ένα μικρό χαρτί περιτυλίγματος σάντουιτς (!) κόλλησε στον πίσω αγωγό των φρένων με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες θερμοκρασίες στη μηχανή του μονοθέσιου αλλά και ζημιά στο σύστημα πέδησης. Για το λόγο αυτό οι επικεφαλής μηχανικοί της Alpine ζήτησαν από τον Αλόνσο να σταματήσει τον αγώνα και να αποσυρθεί στα πιτς για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Σπουδαίος Χάμιλτον κέρδισε στο Μπαχρέιν μετά από επική μάχη με Φερστάπεν

T

«Μετά από το πρώτο πιτ στοπ είχαμε ένα θέμα το οποίο μας ανάγκασε να μειώσουμε την απόδοση του μονοθέσιου. Παράλληλα, στο δεύτερο πιτ στοπ ένα μικρό χαρτί περιτυλίγματος σάντουιτς κόλλησε στον πίσω αγωγό των φρένων. Αυτό οδήγησε σε μεγάλες θερμοκρασίες και ζημιά στο σύστημα πέδησης. Ετσι για λόγους ασφαλείας αναγκαστήκαμε να τον αποσύρουμε. Ήταν ένα ατυχές γεγονός για τον Φερνάντο, καθώς έδειχνε πολύ δυνατός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής της Alpine, Μαρσίν Μπουντκόβσκι.

Πήρε φωτιά το twitter

Οι χρήστες του twitter πάντως το διασκέδασαν δεόντως στο άκουσμα της είδησης πως ένα χαρτί περιτυλίγματος... φρέναρε μια φόρμουλα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων...

T
T
T
T
T
T

Formula 1GP ΜπαχρέινRenaultΦερνάντο ΑλόνσοAlpine