Αθλητισμός | 19.01.2022 12:39

Μαρία Σάκκαρη: Πέρασε σαν... σίφουνας στον τρίτο γύρο του Australian Open

Newsroom

Ασυγκράτητη ήταν η Μαρία Σάκκαρη που πέρασε σαν... σίφουνας στον τρίτο γύρο του Australian Open. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και νούμερο 8 στην παγκόσμια κατάταξη νίκησε κατά κράτος στη μάχη με την 19χρονη Κινέζα Κινβέν Ζενγκ, νούμερο 108, και πήρε το εισιτήριο για τις 32, όπου θα αντιμετωπίσει την 32χρονη Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα, νούμερο 28 στον κόσμο.

Η Σάκκαρη επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και παίζοντας κυριαρχικό τένις, τελείωσε την αναμέτρηση με συνοπτικές διαδικασίες και 2-0 σετ (6-1, 6-4) έπειτα από 1 ώρα και 30 λεπτά και στοχεύει στην επόμενη αντίπαλο. Η Μαρία θέλει να κάνει ρεκόρ καριέρας στο Australian Open, όπου έχει κατορθώσει να φτάσει μέχρι τον τέταρτο γύρο (16) το 2019. Ήδη το 2021 κατέγραψε τις δύο πρώτες παρουσίες της σε ημιτελικούς Grand Slam, σε Roland Garros και US Open.

Η Σάκκαρη ήταν εκπληκτική στο πρώτο σετ, όπου δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε ένα γκέιμ στο ξεκίνημα του ματς και στη συνέχεια κυριάρχησε ολοκληρωτικά κάνοντας τρία σερί μπρέικ και φτάνοντας με άνεση στο 6-1 έπειτα από 35 λεπτά. Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη άρχισε με μπρέικ, έφτασε γρήγορα και άνετα στο 3-0  και στο 4-1. Η νεαρή Κινέζα έκανε τα πάντα για να μείνει ζωντανή στο ματς, έσωσε ένα ματς πόιντ προτού μειώσει σε 3-5 και δύο ματς πόιντ για το 4-5 πραγματοποιώντας το πρώτο μπρέικ στη Σάκκαρη, που όμως απάντησε με δικό της μπρέικ στην Κινέζα κι έφτασε στο 6-4 και στο game, set and match!

Θερμή ελληνική κερκίδα

Στο πλευρό της η Σάκκαρη είχε για ακόμη μια φορά την ένθερμη κερκίδα που δημιούργησαν οι Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία φώναζαν υπέρ της Μαρίας. Μέχρι και το My number one της Έλενας Παπαρίζου τραγούδησαν κάτι που έκανε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να γελάσει. Μετά το τέλος του ματς η Σάκκαρη ευχαρίστησε το κοινό λέγοντας ότι «κάθε φορά που παίζω εδώ είναι σαν να παίζω στην Ελλάδα»...

Μαρία ΣάκκαρηΤένιςAustralian Open