Αθλητισμός | 20.02.2022 16:59

Λαμία - Απόλλων 0-2: Έβαλε φωτιά στην ουρά η Ελαφρά Ταξιαρχία

Newsroom

Ζωντανός παρέμεινε στο κυνήγι της παραμονής στη Super League ο Απόλλων Σμύρνης. Η ουραγός Ελαφρά Ταξιαρχία έβαλε «φωτιά» στην ουρά της βαθμολογίας καθώς μετά τη σπουδαία νίκη που πανηγύρισε στην έδρα της Λαμίας με 2-0, διατηρήθηκε στο -4 απ' τον προτελευταίο Ατρόμητο και πλησίασε στους 5 βαθμούς τη Λαμία. Πλέον έχει μπροστά του δύο «τελικούς» με Ιωνικό εκτός έδρας την Τετάρτη (23/2) και με Ατρόμητο εντός έδρας τη Δευτέρα (28/2) πριν απ' το τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο Απόλλων που έδειξε ότι έχει σφυγμό, έβαλε τέλος σε μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ: Νίκησε για πρώτη φορά μετά από 15 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στις 23 Οκτωβρίου 2021, ενώ πέτυχε και το πρώτο του γκολ μετά από δέκα συνεχόμενα 90λεπτα καθώς είχε σκοράρει για τελευταία φορά με τον Φατιόν στην ήττα με 4-1 απ' τον Ατρόμητο στις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έπειτα από μερικές καλές δημιουργικές στιγμές, βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε απ' τις αρχές Δεκεμβρίου! Στο 29' ο Ντεντάκης σέντραρε και ο Ιωαννίδης πήρε την εναέρια μονομαχία και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Παρά τις αλλαγές που έκανε η Λαμία στο ημίχρονο προκειμένου να τονώσει την επιθετικότητά της, ο Απόλλων κατόρθωσε να σκοράρει για δεύτερη φορά στη διάρκεια του αγώνα. Στο 52' ο Μαρτίνες άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ιωαννίδη, ο οποίος έστρωσε για τον Παμλίδη. Ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα διατήρησε την κατοχή της μπάλας, έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και με θαυμάσιο σουτ στη γωνία, έγραψε το 0-2.

Η Λαμία αναθάρρησε μετά το 69', οπότε ο Απόλλων έμεινε με δέκα παίκτες στο γήπεδο λόγω αποβολής του Ντεντάκη. Στο 92' η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε πέναλτι (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι άνθρωποι του Απόλλωνα για επιθετικό φάουλ), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μανούσος για το 1-2. Στον ελάχιστο χρόνο που απέμεινε όμως η αθηναϊκή ομάδα διατήρησε το προβάδισμα και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο.

Λαμία: Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (87' Τζανδάρης), Γκέντσογλου (70' Βέλλιος), Μπανγκουρά (46' Τιρόνε), Νούνιες (46' Μανούσος), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (62' Τσούκαλος).

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής, Ντομίνγκες, Σλίβκα, Ρόγκνε, Μαρτίνες (72' Παπαγεωργίου), Τσίμπσαχ (46' Φάμπρι), Παμλίδης (86' Ράιλι), Γιαννιώτας (66' Τσιλούλης), Ιωαννίδης (87' Μπακόγκου).

SuperLeagueΛαμία ΠΑΕΑπόλλων Σμύρνηςειδήσεις τώρα