Αθλητισμός | 05.05.2023 09:41

Χαοτική κατάσταση στην Παρί Σεν Ζερμέν: Συλλαλητήρια οπαδών, «επισκέψεις» σε σπίτια παικτών και φήμες για πρόωρο διαζύγιο με Μέσι!

Newsroom

Χάος επικρατεί στην Παρί Σεν Ζερμέν! Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει στην ομάδα του Παρισιού είναι πολλά και σοβαρά και δύσκολα θα υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης προτού ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν που εξελίσσεται σε ναυάγιο. Οι μεγάλοι σταρ της ομάδας Μέσι, Νεϊμάρ και Βεράτι βρίσκονται στο στόχαστρο των οπαδών της Παρί, όπως και ο προπονητής της ομάδας Κριστόφ Γκαλτιέ αλλά και η διοίκηση. Μόνο ο Κιλιάν Μπαπέ παραμένει στο απυρόβλητο...

Συνθήματα κατά Μέσι

Στην αρχή της εβδομάδας εκατοντάδες οπαδοί της Παρί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του συλλόγου και απαίτησαν την αποπομπή των Μέσι, Νεϊμάρ, Βεράτι, του προπονητή αλλά και όλης της διοίκησης! Μάλιστα, το κλίμα ήταν περισσότερο εχθρικό για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μετά το τελευταίο του πειθαρχικό παράπτωμα (ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία για εμπορικούς σκοπούς μολονότι του το είχε αρνηθεί η ομάδα) θεωρείται ξένο σώμα. Οι οπαδοί τραγουδούσαν εν χορώ υβριστικό σύνθημα για τον Αργεντινό σούπερ σταρ, ο οποίος ποτέ στο παρελθόν δεν έχει βιώσει κάτι ανάλογο...

Απαίτηση για αλλαγή προσώπων

Φυσικά τα άκουσε και ο Νεϊμάρ, τον οποίο έχουν στο στόχαστρο την τελευταία διετία οι οπαδοί της Παρί, ενώ ο κόσμος απαίτησε με συνθήματα τη λύση συμβολαίου του Μάρκο Βεράτι, την απόλυση του προπονητή Κριστόφ Γκαλτιέ, ενώ υπήρξαν υβριστικά συνθήματα κατά της διοίκησης και ιδίως κατά του προέδρου Αλ-Κελαΐφι!

«Επίσκεψη» στο σπίτι του Νεϊμάρ

Οι ακραίες αντιδράσεις, ωστόσο είχαν και συνέχεια αφού οι οπαδοί των Παριζιάνων έκαναν... επίσκεψη στο σπίτι του Νεϊμάρ, φωνάζοντας στον Βραζιλιάνο σταρ: «Νεϊμάρ, φύγε από την ομάδα μας». Σημειωτέον ότι ο Νεϊμάρ είναι εκτός δράσης λόγω τραυματισμού και δεν θα παίξει μέχρι το τέλος της σεζόν...

Αντέδρασε η διοίκηση της Παρί

Η διοίκηση της Παρί αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι: «Η Παρί Σεν Ζερμέν, καταδικάζει με αποφασιστικότητα τις απαράδεκτες και προσβλητικές ενέργειες μιας μικρής ομάδας οπαδών. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες πράξεις. Δηλώνουμε πλήρη υποστήριξη στους παίκτες και τη διοίκηση μετά από αυτές τις επαίσχυντες συμπεριφορές».

Σεκιούριτι στα σπίτια των παικτών

Πάντως, όλα αυτά τα γεγονότα, που έγιναν λίγα 24ωρα μετά την ήττα με 3-1 από την Λοριάν στο Παρίσι -την τρίτη που γνώρισε η ομάδα στους τελευταίους τέσσερις αγώνες που έπαιξε εντός έδρας- οδήγησαν τη διοίκηση της πρωταθλήτριας Γαλλίας στην απόφαση να ενισχύσει τα μέτρα περιφρούρησης στο προπονητικό κέντρο «Camp des Loges», στο γήπεδο, αλλά και στις κατοικίες των παικτών και του προπονητικού επιτελείου της ομάδας!

Προσπάθεια για αποχώρηση Νεϊμάρ με δανεισμό

Η σχέση του Νεϊμάρ με την Παρί είναι πια προβληματική και αναζητείται λύση. Η Παρί είναι ξεκάθαρα ανοιχτή στο να αποχωρήσει ο Βραζιλιάνος. Το πρόβλημα ωστόσο έχει να κάνει με το συμβόλαιο που έχει ο Νεϊμάρ. Λήγει το 2027 και του αποφέρει περί τα 40 εκατ. ευρώ μεικτά ετησίως. Κατά συνέπεια, αυτή είναι μια συμβατική κατάσταση που τον κάνει σχεδόν απρόσιτο για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών ομάδων, πέραν ίσως των πλουσιότερων συλλόγων και φυσικά των αραβικών ομάδων. 

Το ρεπορτάζ της Equipe πάντως ανέφερε ότι η Παρί θέλει τόσο πολύ να δει τον Νεϊμάρ να φεύγει, που θα ήταν ικανοποιημένη ακόμα και με έναν δανεισμό με οψιόν αγοράς, μια φόρμουλα που θα τον έκανε πολύ πιο προσιτό στην αγορά.

Άμεσα η αποχώρηση Μέσι;

Ακολούθησε ένα δημοσίευμα της Parisien που αποκαλύπτει ότι είναι πολύ πιθανή η λύση της συνεργασίας της Παρί με τον Μέσι ακόμη και πριν την ολοκλήρωση της σεζόν! Η Παρί έχει θέσει εκτός ομάδας για δύο εβδομάδες τον Μέσι για τις οποίες μάλιστα ο Αργεντινός σταρ δεν θα πληρωθεί, κάτι που θα του κοστίσει 1,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα το γαλλικό Μέσο οι δυο πλευρές ενδέχεται να προχωρήσουν σε «διαζύγιο» μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, με τον Μέσι να μην έχει πια καμία διάθεση να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της Παρί.

Λιονέλ ΜέσιΝεϊμάρLigue 1Νασέρ Αλ Κελαϊφίειδήσεις τώραοπαδοίΚΡΙΣΤΟΦ ΓΚΑΛΤΙΕΠαρί Σεν Ζερμέν