Αθλητισμός | 01.09.2023 20:00

Εθνική ομάδα: Χωρίς Κωνσταντέλια, Δουβίκα, Αλεξανδρόπουλο και Βαγιαννίδη οι κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ

Newsroom

Δύο αλλαγές περιλαμβάνει η 26άδα που ανακοίνωσε ο Γκουστάβο Πογέτ για τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας με Ολλανδία και Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Euro. Συγκριτικά με τις τελευταίες κλήσεις του Μαΐου απουσιάζουν ανεξήγητα τα ονόματα του Γιάννη Κωνσταντέλια και του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Παράλληλα λείπει και αυτό του Γιώργου Βαγιαννίδη. Πρόκειται για τρεις νεαρούς παίκτες που έχουν διαπρέψει στα προκριματικά των ευρωπαϊκών αγώνων των ομάδων τους. Ιδίως ο Κωνσταντέλιας ήταν ένας απ' τους καλύτερους παίκτες του Δικεφάλου, στα έξι ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά, εντυπωσιακός ήταν και ο Βαγιαννίδης στα δύο απαιτητικά ματς με την Μπράγκα, ενώ και ο Αλεξανδρόπουλος έδειξε να σε καλή κατάταση.

Επίσης, εκτός κλήσεων έμεινε ξανά ο Τάσος Δουβίκας παρά τη μεταγραφή του στη Θέλτα και την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί, ενώ εκτός εθνικής έθεσε εαυτόν και ο Κώστας Φορτούνης. Ο άσος του Ολυμπιακού, ένας απ' τους καλύτερους παίκτες των Ερυθρόλευκων στα προκριματικά, δεν βρήκε θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού  φαίνεται ότι βρισκόταν εκτός των πλάνων του Πογέτ. Γι' αυτό και ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (1/9) ότι αποσύρεται οριστικά απ' την Εθνική...

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει ένα πολύ κρίσιμο ματς στην Ολλανδία στις 7 Σεπτεμβρίου κι ακολούθως το θεωρητικά πιο εύκολο ματς του ομίλου με το Γιβραλτάρ στην OPAP Arena.

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 (Αθλητικό Κέντρο Μαζαράκη - ΠΑΕ Ατρόμητος).

Η αποστολή της Εθνικής

Αναλυτικά οι κλήσεις του Πογέτ: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Δημήτρης Γιαννούλης, Κώστας Τσιμίκας, Τζορτζ Μπάλντοκ, Λάζαρος Ρότα, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Παναγιώτης Ρέτσος, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιάννης Παπανικολάου, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Δημήτρης Λημνιός, Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Πέλκας, Ταξιάρχης Φούντας, Φώτης Ιωαννίδης, Γιώργος Γιακουμάκης, Βαγγέλης Παυλίδης.

προκριματικά EuroΕθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςΓκουστάβο Πογιέτειδήσεις τώρα