Αθλητισμός | 04.12.2023 12:18

Πρωτάθλημα Βραζιλίας: Αγκαλιά με τον τίτλο η Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα - Συγκινητικό αντίο σε Λουίς Σουάρες και Φιλίπε Λουίς

Newsroom

Η Παλμέιρας βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο στη Βραζιλία. Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα, αν και με άγχος, επικράτησε με 1-0 στο ντέρμπι με τη Φλουμινένσε που μεταδόθηκε live απ' την υβριδική τηλεόραση του OPEN και ουσιαστικά περιμένει τη στέψη.

Μια αγωνιστική πριν από το φινάλε η ομάδα του πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα βρίσκεται στο +3 από την Ατλέτικο Μινέιρο και τη Φλαμένγκο και δεδομένου ότι υπερτερεί κατά πολύ στη διαφορά τερμάτων (έχει +31 γκολ, ενώ η Ατλέτικο έχει +23 και η Φλαμένγκο +15), ούτε με... αυτοκτονία δεν χάνει το πρωτάθλημα Βραζιλίας, το οποίο μέχρι τέλους είχε συναρπαστική εξέλιξη και μεταδόθηκε απ' την υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Ένα γκολ του Μπρένο Λόπες ήταν αρκετό προκειμένου να νικήσει η Παλμέιρας και να αγγίξει τον δεύτερο σερί τίτλο μετά την κατάκτηση του 2022. Η ομάδα απ' το Σάο Πάολο κάνοντας ένα καταπληκτικό come back κατόρθωσε να προσπεράσει την Μποταφόγκο που κάποια στιγμή βρέθηκε ακόμα και στο +16. Ωστόσο κατέρρευσε αγωνιστικά και έχασε μέσα απ' τα χέρια της ένα πρωτάθλημα που έμοιαζε δικό της. Η Μποταφόγκο γκέλαρε για δέκατη σερί αγωνιστική καθώς κόλλησε για πέμπτο συνεχόμενο ματς στην ισοπαλία. Έμεινε στο 0-0 με την Κρουζέιρο και πλέον κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Copa Libertadores.

Αποχαιρετισμός με γκολάρα Σουάρες

Η προτελευταία αγωνιστική ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στο γήπεδο της Γκρέμιο και στο αποχαιρετιστήριο ματς του Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός στράικερ έπαιξε για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της βραζιλιάνικης ομάδας και γνώρισε την αποθέωση καθώς σκόραρε το νικητήριο γκολ με ένα καταπληκτικό τελείωμα.

Μάλιστα οι οπαδοί της Γκρέμιο για να τον τιμήσουν φόρεσαν φανέλες της Εθνικής Ουρουγουάης!

Τελευταίο «αντίο» στο Φιλίπε Λουίς

Έντονη συγκίνηση υπήρξε και στο Μαρακανά όπου οι οπαδοί της Φλαμένγκο αποχαιρέτησαν εν μέσω αποθέωσης του Φιλίπε Λουίς, ο οποίος μετά από μια σπουδαία καριέρα με την ομάδα του Ρίο, την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Εθνική Βραζιλίας σταματάει το ποδόσφαιρο. Ο 38χρονος αριστερός μπακ έγινε αλλαγή στο 81' και άπαντες (αντίπαλοι και συμπαίκτες) τον χειροκρότησαν, ενώ το κοινό της Φλαμένγκο εκδήλωσε την αγάπη του για εκείνον.

 

Παλμέιρας - Φλουμινένσε 1-0

Φλαμένγκο - Κουιαμπά 2-1

ΠαλμέιραςΑμπέλ Φερέιραπρωτάθλημα Βραζιλίαςειδήσεις τώρα