Αθλητισμός | 02.03.2024 22:57

Basket League: Η νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στιγματίστηκε από σοβαρό επεισόδιο του Σχίζα με τον γυμναστή της Ένωσης!

Newsroom

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι των Δικεφάλων επί του ΠΑΟΚ στο Παλατάκι για την Basket League επικρατώντας με 94-85, όμως το παιχνίδι σημαδεύτηκε από ένα σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του άσου του ΠΑΟΚ Σταύρου Σχίζα και του γυμναστή της ΑΕΚ Στράτου Τσαμπή οι οποίοι ήρθαν στα χέρια έχοντας άγριο καβγά!

Από το πουθενά σε ένα ματς που δεν προμήνυε τέτοια κατάσταση, κατέληξαν στα χέρια μετατρέποντας σε... ρινγκ τα αποδυτήρια της Πυλαίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA o γυμναστής της ΑΕΚ απηύθυνε τον λόγο στον Σχίζα κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου κι ενώ η Ένωση είχε εξασφαλίσει τη νίκη. Ο Σχίζας απάντησε στον γυμναστή της ΑΕΚ και ο τελευταίος αποβλήθηκε άμεσα από τους διαιτητές.

Ωστόσο όσα συνέβησαν εκεί, δυστυχώς δεν έμειναν εκεί… Οι δυο άνδρες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στα αποδυτήρια όπου η κατάσταση ξέφυγε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε πολύ σοβαρό επεισόδιο με γροθιές μεταξύ τους. Μάλιστα αμφότεροι αποχώρησαν τραυματίες απ' το γήπεδο!

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ΑΕΚ ανεβάζοντας την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το «Παλατάκι» (94-85), κάνοντας το δύο στα δύο κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού είχε κερδίσει και στον α' γύρο. Οι Δικέφαλοι έχουν ρεκόρ 8-11, όμως η Ένωση υπερτερεί κατέχοντας πλέον την έκτη θέση

Με κορυφαίο τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που είχε 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, η ΑΕΚ έβαλε στοπ στις πέντε σερί της ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και πήρε προβάδισμα εξάδας με το διπλό της στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε σε απόδοση ο Όστιν Χόλινς με 15 πόντους, όσους έβαλε και ο Τζόρνταν ΜακΡέι, ενώ ο Ζώης Καράμπελας είχε 10 πόντους και 9 ασίστ.

Για τον ΠΑΟΚ, το ντεμπούτο του Στάθη Νεραντζάκη στον ΠΑΟΚ δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να έχει μόλις 4/22 τρίποντα και τον Μαρκίς Τάουνς να σκοράρει 17 πόντους, τον Τζάστιν Άλστον 14 και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη 13, με τον Έλβαρ Φρίντρικσον να έχει 10 πόντους και 8 ασίστ

Προμηθέας - Άρης 70-57

Βήμα τετράδας έκανε ο Προμηθέας που ήταν κυρίαρχος για 40 λεπτά απέναντι στον Άρη και έφτασε άνετα στη νίκη με 70-57. Ισοβαθμούν πλέον οι δυο ομάδες (11-8), αλλά το πλεονέκτημα έχουν οι Πατρινοί καθώς έχουν κερδίσει και τα δυο ματς με τους Κίτρινους.

Ο Προμηθέας έλεγχε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και άντεξε στην αντεπίθεση του Άρη στην τελευταία περίοδο. Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν 7/28 τρίποντα, έχασαν και τον Κατσίβελη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και είδαν το νικηφόρο σερί των τεσσάρων αγώνων τους να σταματάει στην Πάτρα. Μεγάλη η διαφορά πόντων από αιφνιδιασμούς με το σκορ να είναι στο 19-2.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Χάντερ Χέιλ με 16 πόντους, από κοντά ο Άντονι Κάουαν με 14 πόντους, στους 12 ο Ντεσόν Στέφενς. Για τον Άρη ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 13 πόντους, 5 ασίστ αλλά και 5 λάθη, ενώ οι Ρόνι Χάρελ και Τζόναθαν Σταρκ είχαν από 10 πόντους.

Basket LeagueΑΕΚΠΑΟΚειδήσεις τώρα