Αθλητισμός | 12.03.2024 19:11

Απίθανοι οι Νέοι του Ολυμπιακού! Προκρίθηκαν Final 4 του Youth League με μεγάλη νίκη στην έδρα της Μπάγερν

Newsroom

Μια σπουδαία και συνάμα ιστορική πρόκριση πανηγύρισε η Κ19 του Ολυμπιακού! Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου και πήραν το εισιτήριο για το Final 4 του Youth League, που αποτελεί το αντίστοιχο Champions League στην κατηγορία των νέων. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα κατηγορίας Νέων φτάσει στην κορυφαία τετράδα του Youth League.

Η εξαιρετική ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου παίζοντας καταπληκτικά καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έφτασε σε μια πολύ μεγάλη νίκη έχοντας ένα απίθανο οχτάλεπτο (32'-40') κατά το οποίο πέτυχε τρία γκολ!

Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί στις 19 Απριλίου με τη Ναντ και με όνειρο βεβαίως τη συμμετοχή στον τελικό που θα γίνει στις 22 Απριλίου στη Νιόν.  Στον έτερο ημιτελικό θα κοντραριστούν οι ομάδες που θα προκριθούν από τα ζευγάρια Μάιντς - Πόρτο και Μίλαν - Ρεάλ Μαδρίτης.

Ουσιαστικά οι Πειραιώτες καθάρισαν την πρόκριση στο διάστημα 32'-40' στον νοκ άουτ προημιτελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο του βαυαρικού συλλόγου, δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η εφετινή πορεία τους στο Youth League, έχοντας προηγουμένως αποκλείσει την Ίντερ και τη Λανς.

Τα γκολ της αναμέτρησης

Τρία τέρματα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (32', 37', 40') «καθάρισαν» τη δουλειά για την Κ19 των Πειραιωτών, η οποία εκμεταλλεύθηκε όλα τα αμυντικά λάθη της γερμανικής ομάδας. Το πρώτο, στο 32΄, έδωσε στον Χρήστο Μουζακίτη την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, έπειτα από πίεση στον αντίπαλο γκολκίπερ και αναποτελεσματική απομάκρυνση.

Το δεύτερο γκολ, στο 37', ήταν προϊόν εξαιρετικής ατομικής προσπάθειας και αντίστοιχου τελειώματος από τον Αντώνη Παπακανέλλο, που πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπάμπης Κωστούλας έγραψε το 0-3 με ωραίο δεξί σουτ!

Η Μπάγερν μείωσε στο 63' με τον Ρόμπερτ Ράμσακ, πίεσε στο φινάλε, όμως τίποτα άλλο δεν άλλαξε, με τους Ερυθρόλευκους να αμύνονται αποτελεσματικά και να διαχειρίζονται εξαιρετικά το προβάδισμα.

Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού που στο τέλος πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες τη μεγάλη πρόκριση.

  • Μπάγερν Μονάχου: Σμιτ,Σόλζε, Μανούμπα, Σολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες, Γιένσεν (46' Ενκιλί), Αζνού (46' Λισίνα), Ράμσακ, Κούσι - Ασάρε.
  • Ολυμπιακός: Σίνα, Πρεκατές, Τανούλης, Κωστούλας (90' Γατόπουλος), Αλαφάκης (90' Χρήστου), Μουζακίτης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (67' Λιατσικούρας), Παπακανέλλος (78' Ντάμα), Χ. Κωστούλας.

ειδήσεις τώραYouth LeagueΟλυμπιακόςΜπάγερν Μονάχου