Αθλητισμός | 29.04.2024 09:35

Η «μάχη» για τον τίτλο καλά κρατεί στη Super League - Τα σενάρια για τον πρωταθλητή, οι αγώνες που απομένουν και η βαθμολογία

Newsroom

Σε πρωτάθλημα των ανατροπών και των εκπλήξεων εξελίσσεται η εφετινή Super League. Απομένουν δύο αγωνιστικές και ένα εξ αναβολής ντέρμπι που θα κρίνουν τον τίτλο και αυτή τη στιγμή και οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου έχουν μαθηματικές ελπίδες (άλλοι λιγότερες κι άλλοι περισσότερες) για να φτάσουν στον στόχο.

Η ομάδα που φαίνεται να απομακρύνεται απ' τον τίτλο είναι ο Παναθηναϊκός που μοιάζει ο πιο αδύναμος κρίκος στην παρούσα φάση μετά την εντός έδρας ήττα που υπέστη από την Άρη. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ και η ΑΕΚ παρά την ήττα της από τον Δικέφαλο του Βορρά, διατηρεί το προβάδισμα.

Καταρχάς απομένουν δύο αγωνιστικές, ενώ προηγουμένως θα γίνει το εξ αναβολής ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα το οποίο θα καθορίσει (εφόσον υπάρξει νικητής) ποιος απ' τους δύο θα παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου. Σε περίπτωση ισοπαλίας βεβαίως το πλεονέκτημα θα παραμείνει -και μάλιστα πιο ισχυρό- στην ΑΕΚ που συγκριτικά με τους υπόλοιπους αντιπάλους που έχουν ντέρμπι στις εναπομείνασες αγωνιστικές, την τελευταία ημέρα θα υποδεχτεί τη Λαμία στην OPAP Arena.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στους 75 βαθμούς και κρατάει την τύχη στα χέρια της εφόσον νικήσει τα δύο ματς που έχει μπροστά της. Σ' αυτή την περίπτωση κανείς δεν μπορεί να την πιάσει καθώς στους 81 βαθμούς δεν έχει τη δυνατότητα να φτάσει καμία άλλη ομάδα. Βεβαίως έχει να δώσει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα, η ισοπαλία δεν θα της κάνει υπό τις υπάρχουσες συνθήκες (πολλά θα εξαρτηθούν βεβαίως απ' το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός).

Μαζί με την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός εξαρτάται απ' τα δικά του αποτελέσματα. Όμως έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο. Κρατάει μεν την τύχη στα δικά του χέρια αλλά ψάχνει τρεις σερί νίκες σε τρία μεγάλα ντέρμπι: με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στο βαθμολογικό απόλυτο οι Ερυθρόλευκοι θα φτάσουν τους 79 βαθμούς και η ΑΕΚ (εφόσον χάσει στο Καραϊσκάκη) δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τους 78. Μέσα σ' όλα όμως, ο Ολυμπιακός έχει και την επιβάρυνση των ευρωπαϊκών ημιτελικών καθώς αμέσως μετά τη ρεβάνς με την Άστον Βίλα θα δώσει τρία σερί ντέρμπι στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει γερά στη διεκδίκηση της κούπας και έχει το πλεονέκτημα ότι παίζει τα δύο επόμενα ντέρμπι στην έδρα του: με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όμως την τελευταία αγωνιστική έχει ακόμα ένα ντέρμπι στην έδρα του Άρη. Ο Δικέφαλος του Βορρά πάντως ακόμα κι αν κάνει το 3 στα 3, θα ελπίζει σε μία απώλεια της ΑΕΚ καθώς στο απόλυτο των βαθμών του, μπορεί να φτάσει τους 80. 

Ο Παναθηναϊκός που αυτοκτόνησε απέναντι στον Άρη, έχει 71 βαθμούς και ακόμα κι αν νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, θα φτάσει τους 77 βαθμούς. Σ' αυτό το σενάριο θα πρέπει να ελπίζει σε δύο γκέλες της ΑΕΚ στα δύο ματς με Ολυμπιακό και Λαμία καθώς ακόμα και με μία νίκη η Ένωση πιάνει τους 78.

Μέσα σ' όλα αυτά υπάρχει και η αγωνία για την αποφυγή της τέταρτης θέσης για τους συνδιεκδικητές, που υπό προϋποθέσεις (ανάλογα με το τι θα συμβεί στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη) δεν θα αρκεί για ευρωπαϊκό εισιτήριο...

Η βαθμολογία (Σε 8 αγώνες)

  1. AEK 75 (34 αγ.)
  2. ΠΑΟΚ 71 (33 αγ.)
  3. Παναθηναϊκός 71 (34 αγ.)
  4. Ολυμπιακός 70 (33 αγ.)
  5. Άρης 52 (34)
  6. Λαμία 35 (34)

Το πρόγραμμα των πλέι οφ

Κυριακή 12 Μαΐου (Εξ' αναβολής, 5η)

  • 20:00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Τετάρτη 15 Μαΐου (9η)

  • 20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
  • 20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
  • 20:00 Λαμία - Άρης

Κυριακή 19 Μαΐου (10η)

  • 20:00 ΑΕΚ - Λαμία
  • 20:00 Άρης - ΠΑΟΚ
  • 20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
ΟλυμπιακόςΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςΑΕΚειδήσεις τώραSuperLeague