Αθλητισμός | 10.04.2019 11:24

Παναθηναϊκός: Ανοίγει χώρος στο µπάτζετ

Κώστας Γουλής

Πάντα εντός του «σφικτού» οικονοµικού σχεδιασµού της οµάδας και σίγουρα µε µεγαλύτερη «ευελιξία» και δυνατότητα κινήσεων σε όλο το εύρος της αγοράς, από τη στιγµή που το «τριφύλλι» θα εξασφαλίσει φέτος κανονικά την αδειοδότησή του. Στην ανακατανοµή και το «µοίρασµα» του προϋπολογισµού του ποδοσφαιρικού τµήµατος για την περίοδο 2019-20, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει και ένα επιπρόσθετο δεδοµένο: το (σηµαντικό) άνοιγµα «χώρου» στο µπάτζετ από τα συµβόλαια των παικτών που θα... χαιρετήσουν.

Με βάση τα δεδοµένα που υπάρχουν τούτη τη στιγµή στο τραπέζι, οι Μουνιέ (400.000€), Κάτσε (200.000€, το «µερίδιο» του «τριφυλλιού»), Κουλιµπαλί (180.000€) και Οικονόµου (180.000€) δεν θα συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό. Μαζί µε την Εφορία (και τις διαφορετικές κλίµακες που υπάρχουν στα συµβόλαια των δύο πρώτων και των δύο τελευταίων), η συνολική επιβάρυνση του «πράσινου» προϋπολογισµού και για τους τέσσερις είναι 1.650.000€.

Πρέπει να πληρώσει

Κι αν οι Κάτσε, Κουλιµπαλί θα αποχωρήσουν δίχως επιπλέον επιβάρυνση, στους Μουνιέ και Οικονόµου θα πρέπει να πληρώσει ο Παναθηναϊκός (κατόπιν διαπραγµάτευσης) ένα µέρος των συµβολαίων που έχουν έως το 2020 για να τα «σπάσουν». Στο «τριφύλλι» υπολογίζουν πως για τους δύο 32χρονους θα χρειαστεί ένα ποσό 400.000-450.000€ µε την Εφορία. Και πάλι όµως, η συνολική «ελάφρυνση» του µπάτζετ θα αγγίξει το 1,2 εκατ. €, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 1/4 του φετινού προϋπολογισµού του ποδοσφαιρικού τµήµατος.

Αυτό το ποσό θα προστεθεί δε στο 1 εκατ. € της αύξησης του µπάτζετ (που έχει ήδη συζητηθεί ανάµεσα σε Αλαφούζο - Νταµπίζα όπως αποκάλυψε το σαββατιάτικο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ») και θα µοιραστεί: α) στις αυξήσεις που θα προταθούν στους Μπουζούκη, Κουρµπέλη, Ινσούα, Μαυροµµάτη, Χατζηγιοβάνη για νέα συµβόλαια και β) στη µεταγραφική ενίσχυση της οµάδας.

Βεβαίως, είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόµενο τροποποίησης των παραπάνω στοιχείων, εάν και εφόσον υπάρξει κάποια πώληση «ενδεκαδάτου» παίκτη. Οπως π.χ. ο Χατζηγιοβάνης ή ο Γιόχανσον, για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ολλανδία και Γερµανία και ετοιµάζεται πρόταση…

ΠαναθηναϊκόςΝίκος Νταμπίζας