Αθλητισμός|30.06.2024 17:59

Formula 1: Ανέλπιστος νικητής ο Ράσελ μετά από τρομερή μονομαχία και σύγκρουση του Φερστάπεν με τον Νόρις!

Newsroom

Το γκραν πρι της Αυστρίας ήταν συναρπαστικό στην εξέλιξή του και είχε έναν ανέλπιστο νικητή! Ο Τζορτζ Ράσελ επικράτησε στον 11ο αγώνα του πρωταθλήματος της Formula 1 καθώς ο Μαξ Φερστάπεν και ο Λάντο Νόρις... αλληλοεξουδετερώθηκαν σε μια τρομερή μονομαχία που είχαν.

Η σύγκρουση του Φερστάπεν με τον Νόρις

Ο Βρετανός, ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη θέση με τη McLaren, κυνηγούσε τον προπορευόμενο Ολλανδό με τη Red Bull επί αρκετούς γύρους και κάποια στιγμή τα δύο μονοθέσια συγκρούστηκαν κυρίως με ευθύνη του Φερστάπεν που έκλεισε τον Νόρις. Αμφότεροι υπέστησαν κλατάρισμα και μπήκαν στα πιτς, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ράσελ, ο οποίος από τρίτος βρέθηκε στην κορυφή, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη της καριέρας του καθώς είχε επικρατήσει για πρώτη φορά στο Σάο Πάολο το 2022. Ήταν η πρώτη νίκη της Mercedes για την τρέχουσα σεζόν αλλά και η πρώτη απ' το 2022!

Με δεδομένο ότι ο Φερστάπεν τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων διότι προκάλεσε τη σύγκρουση και ο Νόρις εγκατέλειψε, το πόντιουμ συμπλήρωσαν ο Όσκαρ Πιάστρι με McLaren και ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari.

Ο Χάμιλτον τερμάτισε τέταρτος, ο Φερστάπεν πέμπτος, ενώ ακολούθησαν οι Χούλκενμπεργκ, Πέρες, Μάγκνουσεν, Ρικιάρντο, Γκασλί.

Πάντως στη μάχη για τον τίτλο τα δεδομένα δεν άλλαξαν καθώς ο Φερστάπεν δεν χάνει το τέταρτο σερί πρωτάθλημα καθώς έχει μια διαφορά 81 πόντων απ' τον δεύτερο Νόρις.

GP ΑυστρίαςFerrariειδήσεις τώραΛάντο ΝόριςFormula 1Κάρλος ΣάινθMcLarenMercedesΌσκαρ ΠιαστρίΜαξ Φερστάπεν