Αθλητισμός|26.07.2024 18:20

Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου: Το κορίτσι που έσβησε την Ολυμπιακή φλόγα στην Αθήνα – Πώς άλλαξε η ζωή της μετά το 2004

Newsroom

Πριν από 20 χρόνια, ένα κορίτσι που μεγάλωνε στα παιδικά χωριά SOS, η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου έσβηνε τη φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Σήμερα, κάνει το διδακτορικό της στη μοριακή βιολογία στο Francis Crick Institute και μίλησε στην ΕΡΤ για το πόσο εκείνες οι στιγμές επηρέασαν τη μετέπειτα πορεία της.

«Ήταν μια εμπειρία που αργότερα κατάλαβα την αξία της, εκείνη τη στιγμή το ζούσα σαν ένα παιδάκι, ευτυχώς πήγαν όλα καλά, δεν στραβοπάτησα στις σκάλες», είπε αρχικά για την εμπειρία και τόνισε ότι δεν είχε προετοιμαστεί για όσα αντιμετώπισε εκείνη την ώρα.

«Είχαμε κάνει κάποιες πρόβες, ελάχιστες και σίγουρα δεν μας προετοίμασαν για αυτό που αντιμετωπίσουμε εκείνη τη στιγμή, το κατάμεστο στάδιο, τις μεγάλες οθόνες... Δεν ήξερα ότι αυτή η εικόνα θα γύριζε όλο τον κόσμο» ανέφερε.

«Κουβαλώ στη ζωή αυτές τις αξίες»

Μιλώντας για το τι σημαίνουν για αυτήν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι προσπάθειες των αθλητών, τόνισε: «Σίγουρα αυτό που μου έχει μείνει ανεξίτηλο, επειδή τότε το συζητούσαμε και πολύ στο σχολείο για το ολυμπιακό ιδεώδες, λέγαμε πόσο σημαντική είναι η αξία της προσπάθειας και της προσωπικής τελειοποίησης γιατί αυτό δείχνουν οι αθλητές».

«Άλλοι τα καταφέρνουν στα 20 άλλοι στα 35 και παίρνουν το χρυσό ή το αργυρό μετάλλιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Και εγώ θέλω να κουβαλήσω μέσα από τη δική μου ζωή αυτές τις αξίες», κατέληξε.

ΠαρίσιΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσειςτελετήΟλυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024ειδήσεις τώραΑθήνα 2004