Αθλητισμός|29.07.2024 20:40

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κυριάρχησε στην τιτανομαχία με τον Ράφα Ναδάλ

Newsroom

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κυριάρχησε στην τιτανομαχία με τον Ράφα Ναδάλ και πήρε την πρόκριση στους 16 των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ο Σέρβος πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση και παρά την αντίσταση του Ισπανού θρύλου προς το φινάλε του δεύτερου σετ, βρήκε τον τρόπο για να νικήσει 14 φορές τροπαιούχο του Roland Garros με 6-1 6-4.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει 24 τίτλους Grand Slam κυνηγάει Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο προκειμένου να κάνει το λεγόμενο Golden Slam το οποίο έχουν πετύχει ο Αντρέ Άγκασι, ο Ράφα Ναδάλ, η Στέφι Γκραφ και η Σερένα Γουίλιαμς.

Ο πολυνίκης Σέρβος έβαλε δύσκολα εξαρχής στον 38χρονο Ισπανό, ο οποίος διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας του. Κυριάρχησε στοω πρώτο σετ με το επιβλητικό 6-1. Με φόρα άρχισε ο Νόλε και το δεύτερο σετ κάνοντας ένα εντυπωσιακό 4-0. Ο Ναδάλ αντέδρασε και με ένα δικό του σερί 4-0 ισοφάρισε σε 4-4. Όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε με μπρέικ για να φτάσει στη συνέχεια στο 6-4.

Ο 37χρονος Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Γερμανού Ντόμινικ Κέπφερ και του Ιταλού Ματέο Αρνάλντι. Κι αν προκριθεί θα βρεθεί στα προημιτελικά στον δρόμο του Τσιτσιπά (εφόσον περάσει κι αυτός απ' τους 16).

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Νόβακ ΤζόκοβιτςΟλυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024Ράφαελ Ναδάλειδήσεις τώρα