Αθλητισμός|01.08.2024 13:00

Βούρκωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Κλαίω δύο μέρες τώρα, η τελευταία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

Newsroom

Με δάκρυα στα μάτια και βαθιά συγκινημένη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά την ολοκλήρωση του τελικού στα 20χλμ. βάδην δήλωσε πως ήταν ο τελευταίος της αγώνας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποκάλυψε δε πως τις τελευταίες ημέρες κλαίει από συγκίνηση, όπως άλλωστε συνέβη και λίγο πριν από την εκκίνηση της διαδρομής αλλά και με το φινάλε του αγώνα.

«Είμαι συγκινημένη. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κλαίω τις τελευταίες δύο μέρες. Δεν μπορώ να συμμαζέψω τα συναισθήματά μου. Δεν ξέρω καν τι θέση έχω, αλλά χαίρομαι για την επίδοσή μου με τα δεδομένα της φετινής χρονιάς. Όταν ένας αθλητής έχει προβλήματα με το σώμα του, έχει προβλήματα και με το μυαλό του. Ήμουν λίγο μπερδεμένη. Δούλεψα μεθοδικά και σήμερα έκανα μία αξιοπρεπή εμφάνιση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων», ανέφερε αρχικά.

«Μου αφήνει κάτι γλυκό όλη μου η εμπειρία. Δεν έχω κάποια άσχημη στιγμή να θυμάμαι. Οπότε σίγουρα φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Έχω να θυμάμαι μόνο ωραία πράγματα. Αυτός ο ανταγωνισμός, ο εσωτερικός, που βγαίνεις από εδώ και είσαι αγκαλιά με τις συναθλήτριες. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω… Ευχαριστώ για τη στήριξη και όσους με σκεφτόντουσαν όλο αυτό το διάστημα», κατέληξε.

Αγκαλιά με την ελληνική σημαία έκανε υπόκλιση

Προηγουμένως, η Αντιγόνη Ντρισμπίωτη έδωσε έναν μεγάλο αγώνα και τερμάτισε 22η στα 20 χλμ. βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η 40χρονη βαδίστρια έφτασε στη γραμμή τερματισμού αγκαλιά με την ελληνική σημαία και καταχειροκροτούμενη απ' τους Έλληνες που βρίσκονταν κατά μήκος της διαδρομής. Μάλιστα φτάνοντας στο τέλος έκανε μια βαθιά υπόκλιση...

Η σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης έκανε μεγάλη προσπάθεια σε μία χρονιά με δυσκολίες στην προετοιμασία της, όπως έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν. Η Ντρισμπιώτη κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 1:31:33, επίδοση που αποτελεί την καλύτερή της κατά την τρέχουσα σεζόν. Η Ντρισμπιώτη στην τρίτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες είχε τερματίσει 8η στο Τόκιο το 2021 και 15η στο Ρίο το 2016.

Λίγο πριν από την εκκίνηση, η σπουδαία Ελληνίδα βαδίστρια ήταν συγκινημένη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Τζιαγιού Γιανγκ με χρόνο 1:25.54. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ισπανίδα Μαρία Πέρεζ και το χάλκινο η Αυστραλή Τζέμινα Μόνταγκ.

Η εκκίνηση της κούρσας

ειδήσεις τώραΠαρίσι 2024Αντιγόνη ΝτρισμπιώτηΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024