Αθλητισμός | 02.08.2024 13:15

Μάκης Γκαγκάτσης για όλα: «Τα κλειδιά της Εθνικής στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς»

Newsroom

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, κατά την παρουσίαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για τους λόγους της επιλογής Γιοβάνοβιτς, για το όραμά του για την Εθνική ομάδα, για την επιστροφή στο Καραϊσκάκης αλλά και για το ότι η εθνική δεν θα έχει μία έδρα, για το πλάνο του για το νέο προπονητικό κέντρο αλλά και για την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατά την παρουσίαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε στο θέμα της τοξικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας σαφές ότι θα γίνουν τα πάντα για να προφυλαχτεί η Εθνική απ' αυτήν. Χαρακτηριστικά είπε: «Υπήρχε πάντα τοξικότητα. Από το 2004 και από το 2014 και μετά. Θα κάνουμε τα πάντα για να προφυλάξουμε την Εθνική Ομάδα από την τοξικότητα. Η Εθνική είναι των Ελλήνων. Υπήρχε ομόφωνη απόφαση χθες από τις ομάδες για την έλευση του νέου αρχιδιαιτητή. Είναι σημαντικό βήμα προς τη χάλαρωση της τοξικότητας. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα».

Αρχικά, παρουσιάζοντας τον κύριο Γιοβάνοβιτς, τόνισε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε τον κ. Γιοβάνοβιτς για προπονητή της Ελλάδας για την επόμενη διετία, ελπίζω και παραπάνω. Δεν ήταν η προτεραιότητα αλλά η μοναδική επιλογή για αυτή τη θέση από πριν αναλάβω την προεδρία της ΕΠΟ. Θα τιμήσει με την παρουσία του στον πάγκο της Ελλάδας αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι αγαπητός για τους οπαδούς και το έχει κερδίσει ο ίδιος με ηθικές αρχές που έχει» και ανέφερε για την επιστροφή της Εθνικής στο «Καραϊσκάκης»:

Για την επιστροφή στο Καραϊσκάκης: «Είναι απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ. Η Εθνική Ανδρών θα επιστρέψει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα επόμενα δύο ματς ενώ για την Αγγλία θα είναι στο ΟΑΚΑ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διαθέτει δωρεάν το γήπεδο. Δεν θα έχει μόνιμη έδρα η Εθνική Ελλάδας, είναι όλων των Ελλήνων. Να ευχαριστήσω για τη δωρεάν διάθεση του προπονητικού κέντρου του Ατρομήτου για προπονήσεις ενόψει Nations League. Στην Αττική υπάρχουν τρία γήπεδα. Το Καραϊσκάκης, η OPAP Arena και το ΟΑΚΑ».

Για το προπονητικό κέντρο: «Έχουμε κάνει συνάντηση για το προπονητικό κέντρο. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το MoU και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε καταλήξει στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Δεν θέλουμε να αναβάλουμε συνεχώς αυτή την απόφαση για αυτό φτάσαμε μέχρι το 2024. Ελπίζω να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες είτε στο Ελληνικό που είναι η προτεραιότητα, είτε κάπου άλλου που έχουμε υπόψιν.

Είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Υπάρχουν κονδύλια από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ που είναι στα 14 εκατ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο. Αποκλειστικά από τη ΦΙΦΑ είναι 4,6 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα από την ΟΥΕΦΑ. Από την Πολιτεία δεν υπάρχει δέσμευση αλλά είμαστε σε επαφή με τον κ. Βρούτση που ανταποκρίθηκε άμεσα για το ΟΑΚΑ και τον ευχαριστούμε για αυτό. Είναι ένα έργο όλων των Ελλήνων οπότε θα είναι καλό η Πολιτεία να συνδράμει σε αυτό το έργο. Και ο ίδιος ελπίζει μέσα στο 2025 να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή. Είμαστε σε αναμονή αλλά είναι σε πολύ καλό δρόμο».

Για επιστροφή Legends στην Εθνική και στην ΕΠΟ: «Αυτή τη στιγμή είμαστε καλυμμένοι στις θέσεις. Αν χρειαστούμε στο μέλλον, θα δούμε τις επιλογές μας. Αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε καλυμμένοι».

Γκαγκάτσης για το πλάνο του Σάντος: «Γνωρίζω το πλάνο του Φερνάντο Σάντος από το 2014. Θα το προχωρήσουμε άμεσα με τη βοήθεια του κ. Παπαδόπουλου».

Για την Εθνική Γυναικών: «Είναι επθυμία και της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στις εθνικές ομάδες Γυναικών. Έχουν κάνει τεράστια βήματα, γίνεται εξαιρετική δουλειά και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι υπεύθυνος και στις Γυναίκες».

Κλείνοντας ο κύριος Γκαγκάτσης ξεκαθάρισε: «Τα κλειδιά της Εθνικής είναι στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θα προσπαθήσουμε όλοι στην ΕΠΟ να ικανοποιήσουμε όσα θέλει για να πετύχουμε. Θα πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια ώστε η Εθνική να είναι ξανά σε κάποια διοργάνωση».

Μάκης Γκαγκάτσηςειδήσεις τώραεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαΙβάν Γιοβάνοβιτς