Αθλητισμός|03.08.2024 11:22

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έμαθε αντίπαλο η Εθνική μπάσκετ και ελπίζει σε νίκη της Σερβίας με +3 πόντους επί του Νότιου Σουδάν

Newsroom

Μολονότι η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα στο μπασκετικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με νίκη επί της Αυστραλίας, η αγωνία κορυφώνεται για την Εθνική ομάδα.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού καθώς... πατάει μεταξύ πρόκρισης και αποκλεισμού απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αποστολή παραμένει στη Λιλ περιμένοντας τα μεγάλα νέα. Ελπίζει να πάρει το δρόμο για το Παρίσι και απεύχεται να επιστρέψει πρόωρα στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα του αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση. Το βράδυ του Σαββάτου (3/8, 22.00) ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του θα παρακολουθήσουν τον αγώνα ελπίζοντας σε νίκη των Σέρβων επί των Νοτιοσουδανών με τρεις ή περισσότερους πόντους. Εφόσον συμβεί αυτό η Ελλάδα θα προκριθεί στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

Η Βραζιλία έχει -7 πόντους, η Ελλάδα -8 κι εφόσον χάσει το Νότιο Σουδάν θα βρεθεί στο -9. Υπάρχει κι ένα ακόμα απίθανο σενάριο πρόκρισης της Εθνικής αν νικήσουν οι Νοτιοσουδανοί με +24 τους Σέρβους, οπότε η Σερβία θα είναι η ομάδα που θα αποκλειστεί με -9. Αν όμως οι Σέρβοι νικήσουν με έναν ή δύο πόντους ή επικρατήσει το Νότιο Σουδάν, τότε η Ελλάδα θα αποκλειστεί.

Η απάντηση θα δοθεί γύρω στις 12 το βράδυ απόψε, οπότε θα ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Η λογική λέει Σερβία αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος μέχρι να ακουστεί η κόρνα για το φινάλε.

Αυτό το οποίο γνωρίζει η Ελλάδα είναι πως, εφόσον συνεχίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αναμετρηθεί με τη Γερμανία, την πρωταθλήτρια κόσμου των Ντένις Σρούντερ, Αντρέας Ομπστ, των αδελφών Φραντς και Μόριτς Βάγκνερ και των Ντάνιελ Τάις, Λο, Μπόνγκα, Τίμαν, Φόγκτμαν, Γουάιλερ-Μπαμπ, Ντα Σίλβα.

Οι Γερμανοί διέλυσαν τη Γαλλία (85-71) και έκλεισαν τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 3-0. Το ίδιο ρεκόρ έχει ο Καναδάς και εκεί θα βρεθούν και οι ΗΠΑ που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα νικήσουν άνετα το Πουέρτο Ρίκο (3/8 στις 18.15). Η Γερμανία βρίσκεται στο +47, ο Καναδάς στο +20 και οι ΗΠΑ στο +43, ως εκ τούτου στην κλήρωση που θα ακολουθήσει (λόγω των περιορισμών που υπάρχουν) θα γίνει κάτι σαν... ορισμός.

Στο pot 1 θα μπουν οι ΗΠΑ και η Γερμανία και με δεδομένο ότι οι Γερμανοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη Βραζιλία (καθώς βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο και ομάδες από τον ίδιο όμιλο δεν μπορούν να παίξουν ξανά στα προημιτελικά), θα έρθουν απέναντι στην άλλη καλύτερη τρίτη που ελπίζουμε να είναι η Ελλάδα. Κατ' επέκταση οι Αμερικανοί θα παίξουν με τη Βραζιλία. Αν μάλιστα δεν υπάρξουν εκπλήξεις στα ματς της τελευταίας ημέρας των ομίλων, ο Καναδάς θα παίξει με τη Γαλλία και η Σερβία με την Αυστραλία στα προημιτελικά.

ειδήσεις τώραΕθνική ομάδαΕθνική μπάσκετΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Εθνική ΓερμανίαςΟλυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024