Αθλητισμός|08.08.2024 07:46

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σοκ από πτώση δρομέα των 3000 στιπλ – Διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο

Newsroom

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαδευθήκαν την Τετάρτη (7/8) από έναν σοβαρό τραυματισμό αθλητή. Αγωνία επικρατεί ακόμα μετά την πτώση δρομέα των 3000 μ. στιπλ, που διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο.

Κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 3000 μ. στιπλ ο Αιθίοπας Λαμέτσα Τζίρμα, χτύπησε το πόδι του στο τελευταίο εμπόδιο της κούρσας του συγκλονιστικού τελικού και σωριάστηκε στο ταρτάν χτυπώντας με την πλάτη και το κεφάλι!

Η κούρσα ολοκληρώθηκε με τον Μαροκινό Ελ Μπακαλί να πανηγυρίζει νίκη και τον άτυχο Αιθίοπα, που είχε σοβαρές βλέψεις για μετάλλιο, να παραμένει δίχως τις αισθήσεις του στα κουλουάρ του Σταντ ντε Φρανς. Οι θεατές στο στάδιο, ουδεμία προσοχή έδωσαν στον τερματισμό της τελευταίας κούρσας της βραδιάς, αλλά αγωνιούσαν για την τύχη του Αιθίοπα που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες δίχως να ανακτά τις αισθήσεις του.

Λίγα λεπτά μετά την πτώση του, ο Τζίρμα τοποθετήθηκε σε φορείο και τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, αρκετές ώρες μετά το ατυχές περιστατικό, δεν είχαν ενημέρωση για την εξέλιξη της υγείας του δρομέα από την Αιθιοπία. Τα ξημερώματα, μια δήλωση από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού προκάλεσε ακόμα περισσότερη αγωνία: «Μετά την πτώση του στον τελικό του αγωνίσματος των 3.000 μέτρων στιπλ, ο Lamecha Girma έλαβε την άμεση φροντίδα από τις επιτόπιες ιατρικές ομάδες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του και του στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση. Το “Paris 2024” βρίσκεται σε στενή επαφή με την Αιθιοπική NOC και ενημερώνεται για την κατάστασή του».

Μπόρεσε να μιλήσει

Νωρίς το πρωί το σάιτ του Guardian έστειλε αχτίδα αισιοδοξίας: «Ο αιθίοπας αθλητής Lamecha Girma ανέκτησε τις αισθήσεις του και μπόρεσε να μιλήσει»!

Η πτώση του Τζίρμα ήταν συγκλονιστική· Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 3000 μ. στιπλ είχε χτυπήσει το κεφάλι του στο ταρτάν όταν δεν κατάφερε να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο στην κούρσα και ενώ ήταν έτοιμος να ξεχυθεί στην ευθεία για να διεκδικήσει μετάλλιο. Οι θεατές στο στάδιο είδαν την τρομακτική πτώση και έμειναν αποσβολωμένοι. Ο 23χρονος Λαμέτσα Τζίρμα, ήταν αργυρός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο καθώς και στα δύο τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου.

Από ρεπορτάζ της γαλλικής L' Equipe έγινε επίσης γνωστό ότι ο Τζίρμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Pitie Salpetriere, ανέκτησε τις αισθήσεις του και μπόρεσε να μιλήσει.

ειδήσεις τώραΠαρίσι 2024ΑιθιοπίαΟλυμπιακοί Αγώνες 2024στίβοςΟλυμπιακοί Αγώνεςτραυματισμός