Αθλητισμός|09.08.2024 22:57

Μετά το Euro επικράτησε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Η Ισπανία το χρυσό στο ποδόσφαιρο σε συγκλονιστικό τελικό με τη Γαλλία!

Newsroom

Σε ένα συναρπαστικό τελικό που έγινε στο «Παρκ ντε Πρενς» η Ισπανία νίκησε με 5-3 στην παράταση τη Γαλλία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 κάνοντας παράλληλα κι ένα ιστορικό νταμπλ καθώς κατέκτησε και το Euro 2024!

Ήταν ένα μετάλλιο που αναζητούσε για 32 χρόνια η «Λα Ρόχα», καθώς το μοναδικό της χρυσό ήταν εκείνο που κατέκτησε το 1992 στους Αγώνες της Βαρκελώνης. Τότε, διακρίθηκαν παίκτες όπως ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Λουϊς Ενρίκε, ενώ στο Παρίσι έλαμψε το άστρο του Φερμίν Λόπεθ, του 21χρονου επιθετικού της Μπαρτσελόνα που σημείωσε δύο γκολ στον τελικό (18΄,25΄), αλλά και του Άλεξ Μπαένα που πέτυχε το 3-1 με αριστοτεχνικό φάουλ στο 28΄. Μάλιστα τόσο ο Φερμίν Λόπεθ όσο και ο Μπαένα ήταν μέλη και της Εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το Euro κάνοντας ένα ασύλληπτο νταμπλ!

Τρία γκολ για τους Ισπανούς σε διάστημα 10 λεπτών, όμως οι Γάλλοι του Τιερί Ανρί, που προηγήθηκαν μόλις στο 6΄ με τον Ένζο Μιγιό, δεν το έβαλαν κάτω. Μείωσαν σε 3-2 με τον Μαγκνές Ακλιούς στο 79΄ και ισοφάρισαν με πέναλτι του Ματετά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τα γκολ που χάρισαν το χρυσό στην Ισπανία σημείωσε ο Σέρχιο Καμέγιο στο 100΄ και στο 120+1΄.

Ο Λόπεθ ολοκλήρωσε το Ολυμπιακό τουρνουά με έξι γκολ, πέντε εκ των οποίων στους νοκ-άουτ αγώνες: 2 στον προημιτελικό, ένα στον ημιτελικό, δύο στον τελικό! Αδιαμφισβήτητος MVP, έστω κι αν δεν ήταν πρώτος σκόρερ, αφού τον προσπέρασε ο Μαροκινός Σουφιάν Ραχίμι με 8 τέρματα.

Το Μαρόκο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σαρώνοντας με 6-0 την Αίγυπτο στον μικρό τελικό.

Εθνική ΓαλλίαςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώραΕθνική Ισπανίας