Αθλητισμός | 25.08.2024 23:15

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, έπαιξε με τη φωτιά αλλά σώθηκε στο 96' με λυτρωτή τον Σπόραρ!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος για δεύτερο σερί παιχνίδι στη Super League, «φλέρταρε» ξανά με την γκέλα μετά την ήττα απ' τον Αστέρα στην πρεμιέρα, αλλά σώθηκε στο 96' με λυτρωτή τον Σπόραρ που ήρθε απ' τον πάγκο!

Οι Πράσινοι του Αλόνσο επικράτησαν με 1-0 του εξαιρετικού Λεβαδειακού, πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα αλλά αποδοκιμάστηκαν έντονα απ' τον κόσμο της ομάδας καθώς η εικόνα που παρουσίασαν στο γήπεδο ήταν προβληματική.

Οπως συνέβη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ενδιάμεσα ευρωπαϊκών αγώνων, ο Ντιέγκο Αλόνσο πραγματοποίησε εκτεταμένο ροτέισον. Ο Ουρουγουανός προπονητής προέβη σε επτά αλλαγές στο αρχικό σχήμα, δίνοντας φανέλα βασικού στον Πελίστρι που ξεκίνησε στο αριστερό «φτερό» με τον Μαντσίνι στον αντίστοιχο ρόλο από δεξιά. Στην ενδεκάδα βρέθηκε και ο Μαξίμοβιτς στη θέση «6».

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ξανά ασύνδετος και δίχως την απαιτούμενη δημιουργία προκειμένου να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί, όπως αναμενόταν, περίμεναν πίσω από τη μπάλα σε άμυνα χώρου και προσπαθούσαν να βγουν άμεσα σε καταστάσεις επιθετικού τρανζίσιον, έχοντας στο ενεργητικό τους την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία του αγώνα, μόλις στο 1’. Ο Μπάλτσι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά κι ο Γιαννιώτας με γυριστό σουτ τράνταξε το δοκάρι του εμβρόντητου Ντραγκόφσκι.

Δύο λεπτά αργότερα (3’) ο Παναθηναϊκός βρήκε μία καλή στιγμή με τον Μαντσίνι να τροφοδοτεί κάθετα τον Γεγεμέγεφ που πρόλαβε τον Γκροφ αλλά πλάσαρε απελπιστικά άουτ. Στο 6’ ο Λεβαδειακός απείλησε ξανά σε σέντρα του Γιαννιώτα και προβολή του Οζμπολντ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε την κορυφαία ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο στο 23’. Ο Μπακασέτας έδωσε στον Τσέριν που έπαιξε το ένα-δύο με τον Γερεμέγεφ και βγήκε τετ α τετ με τον Γκροφ, ο οποίος έσωσε την εστία του!

Η επόμενη φάση για τους πράσινους καταγράφηκε στο 41’, από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα και άτσαλο σουτ του Πελίστρι από δεξιά ψηλά, άουτ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τον Παναθηναϊκό να έχει κακή απόδοση, δίχως συνεργασίες και ιδέες στο επιθετικό τρίτο, με αρκετά λάθη στη δημιουργία και αργό τέμπο και με τον Λεβαδειακό να είναι επικίνδυνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφτασε άμεσα πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, καθώς στο 46’, από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Σένκεφελντ δεν βρήκε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι αν και εντελώς αμαρκάριστος κι αυτή πέρασε άουτ! Στο 54’ ο Οζμπολντ βγήκε στην πλάτη της πράσινης άμυνας και γύρισε υπέροχα στον Γιαννιώτα που την έστειλε στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι, αλλά ήταν σε -οριακή- θέση οφ σάιντ.

Ο Αλόνσο πραγματοποίησε εσπευσμένα τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 60’ (Τετέ, Τζούρισιτς και Σπόραρ) αλλάζοντας το σχηματισμό σε 4-4-2. Στο 72’ το σουτ του Τζούρισιτς σταμάτησε στον ώμο του Τσάπρα, ενώ η κεφαλιά του Γέντβαϊ στο 82’ πέρασε άουτ.

Στο 90+1’ από γλυκιά σέντρα του Τζούρισιτς, ο Μαξίμοβιτς έκανε δυνατό σουτ, ο Γκροφ έδιωξε αλλά ο Γερεμέγεφ δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία!

Στο 90+5’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τετέ πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι, ώσπου στο 90+6’ ο Σπόραρ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό! Ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τετέ έπιασε κεφαλιά-δυναμίτη στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι αφού απέκρουσε ο Γκροφ και ο Σπόραρ που αντέδρασε άμεσα, έκανε την προβολή και χάρισε τους τρεις βαθμούς στο Τριφύλλι. Με το σφύριγμα της λήξης πάντως ακούστηκαν εντονότατες αποδοκιμασίες για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μαξ (71’ Μλαντένοβιτς), Μαξίμοβιτς, Τσέριν (76’ Αράο), Πελίστρι (60’ Σπόραρ), Μπακασέτας (60’ Τζούρισιτς), Μαντσίνι (59’ Τετέ), Γερεμέγεφ.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Κάσσος, Τσάπρας, Κ. Παπαδόπουλος, Βήχος, Κωστή (61’ Λαμαράνα), Πλέγας (78’ Ρόμο), Γιαννιώτας (83’ Γιόκε), Μπάλτσι, Πεντρόζο (78’ Μεχία), Οζμπολντ (61’ Συμελίδης).

ΛεβαδειακόςΠαναθηναϊκόςSuperLeagueειδήσεις τώρα