Αθλητισμός|01.09.2024 22:40

Με καρδιά πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ και κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» πήρε μεγάλο τρίποντο στο Περιστέρι με γκολ στο 90'!

Newsroom

Η καρδιά του πρωταθλητή ΠΑΟΚ δεν «μάσησε» από τα εμπόδια που βρήκε στο Περιστέρι και η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, παίζοντας κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» πήρε μια πολύτιμη νίκη που τον διατηρεί στην κορυφή της Super League. Ο Δικέφαλος έφτασε στη νίκη με 2-1 επί του Ατρόμητου χάρη σε γκολ του Μαντί Καμαρά στο 90'!

Στην τελευταία φάση του α΄ ημιχρόνου, σε ένα δύσκολο 45λεπτο για τον ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν χαρακτήρα στο Περιστέρι με υπογραφή Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Δύο μόλις 24ωρα από την επιστροφή τους από το Δουβλίνο, οι Ασπρόμαυροι κλήθηκαν να περάσουν το τεστ του Ατρομήτου που έδειξε άγριες διαθέσεις με το «καλημέρα». Υπήρξε ένα ακυρωθέν γκολ του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο που θα συζητηθεί πολύ, κι αμέσως μετά ένα εύστοχο πέναλτι του Ατρομήτου, που επίσης θα συζητηθεί λόγω και ενός αντίστοιχου πέναλτι που δεν δόθηκε στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό. Αυτός ο ΠΑΟΚ όμως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγάλη διάθεση και ορμή στο ματς, δημιουργώντας μεγάλη νευρικότητα στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου που εγκλωβίστηκε στα εύκολα λάθη. Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, από ένα λάθος του Γιόνι Ότο, ο Ατρόμητος απείλησε με τον Μιχόρλ, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Το πρώτο 10λεπτο του αγώνα έκλεισε με ένα σουτ εκτός περιοχής του Ουάρντα που βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον πορτιέρε του Δικεφάλου.

Οι Περιστεριώτες έστελναν από νωρίς... μηνύματα απειλής στους Θεσσαλονικείς, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα την μεσοεπιθετική τους γραμμή, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους που αδυνατούσαν να «σπάσουν» την πίεση. Πολύ καλύτερη η εικόνα του ΠΑΟΚ στο μεσοδιάστημα του πρώτου 45λεπτου, δίνοντας πλάτος στο παιχνίδι του με τους ακραίους επιθετικούς και συγκεκριμένα τους Αντρίγια και Σόλα Σορετίρε, στην πρώτη του εμφάνιση στην αρχική σύνθεση του Δικεφάλου.

Από την συνεργασία των δύο κορυφαίων του α΄μέρους, plus τον Κωνσταντέλια, ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ ψυχολογίας για να «σβήσει» την κακή εικόνα του, στριμώχνοντας στο φινάλε του ημιχρόνου τον Ατρόμητο. Ο Κωνσταντέλιας πέρασε στον Σορετίρε, ο 20χρονος με εντυπωσιακή ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Αντρίγια που με διπλή ενέργεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Από τη στιγμή που κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, να διατηρήσει την ψυχραιμία του παρά τον εκνευρισμό που του δημιουργούσε η διαχείριση του ματς από τον Ζαμπαλά και να πάρει το προβάδισμα, ήταν σαφές πως ο ΠΑΟΚ είχε φέρει το ματς στα αποδυτήρια και με αυτήν ψυχολογία οδηγήθηκε στα αποδυτήρια. Ο Ατρόμητος όμως δεν πτοήθηκε, παιχνίδι σε υψηλό τέμπο και στο β΄μέρος από τους γηπεδούχους, με τον Πάμπλο Γκαρσία να προσθέτει πινελιές με Βρακά και Φαν Βέερτ.

Ο ΠΑΟΚ όμως έκανε καλή διαχείριση δυνάμεων και αγώνα και μάλιστα «κλείδωσε» το ματς στο 69', ωστόσο, το VAR είχε διαφορετική άποψη. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα και πέρασε στον Τσάλοβ, εκείνος έστρωσε στον Αντρίγια και με ωραίο τελείωμα, ο Σέρβος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα... Μόνο που τα χαμόγελα δεν κράτησαν πολύ για τους Θεσσαλονικείς καθώς ο Ζαμπαλάς πήγε να το τσεκάρει και εν τέλει ακύρωσε το γκολ (!), κρίνοντας ότι υπάρχει επιθετικό φάουλ του Μπάμπα στον Μούντε στο ξεκίνημα της φάσης, προκαλώντας -φυσικά- την έκρηξη του ΠΑΟΚ και την απορία του Γκανέζου μπακ που δεν μπορούσε να πιστέψει την απόφαση.

Ματς για... γερά νεύρα στο Περιστέρι, καθώς στο 85' ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου για χέρι του Ότο από τη σέντρα του Ουάρντα, με τον Αιγύπτιο πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, να γράφει το 1-1, νικώντας τον Κοτάρσκι από την άσπρη βούλα. Στο Περιστέρι όμως ο Δικέφαλος δεν καταλάβαινε από εμπόδια, δεν «μάσησε» από εντάσεις και ροντέο και απάντησε με το ποδόσφαιρό του!

Με ένα ακόμη «στημένο» από τα πόδια του Ντεσπόντοφ, που αποτέλεσε μία από τις παρεμβάσεις του Λουτσέσκου από τον πάγκο, ο Δικέφαλος βρήκε το «χρυσό» γκολ για να δραπετεύσει με το τρίποντο. Ο Βούλγαρος εκτέλεσε το φάουλ φέρνοντας τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Καμαρά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Υπερπολύτιμη νίκη για τους Θεσσαλονικείς σε μία σκληρή έδρα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πιθανότατα θα δυσκολέψει τη ζωή αρκετών στην έδρα του. 3/3 για τον Δικέφαλο που παραμένει στην κορυφή και πάει με ηρεμία και ψυχολογία στη διακοπή...

Ατρόμητος: Κοσέλεφ, Μούντες, Τσακμάκης, Μπρόρσον, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Γκονθάλεθ (Βρακάς 65’), Μπακού (Γιουμπιτάνα 74’), Μιχόρλ, Ουάρντα, Καρλίτος (Φαν Φέερτ 65’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (Καμαρά 72’), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 87’), Σορετίρε (Μουργκ 72’), Τσάλοφ (Τισουντάλι 72’).

Πηγή: SDNA

SuperLeagueΠΑΟΚΑτρόμητοςειδήσεις τώρα