Αθλητισμός|15.09.2024 20:37

Γκέλα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη! Έστησε... μπλόκο ο Παναιτωλικός και πήρε βαθμό!

Newsroom

Ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, τον οποίο κράτησε στο μηδέν (0-0) και τον ανάγκασε στην πρώτη γκέλα της σεζόν στο Γ. Καραϊσκάκης.

Μηδέν δημιουργία, μηδέν και... εις το πηλίκον. Πρώτη «γκέλα» στη σεζόν για τον Ολυμπιακό που έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική της Super League. Πολύ κακό παιχνίδι δημιουργικά για τους Ερυθρόλευκους που σε αυτό το ματς -σε αντίθεση με τα προηγούμενα- δεν εκμεταλλεύθηκαν την ατομική τους ποιότητα και τα λάθη του αντιπάλου, σπαταλώντας ουσιαστικά ένα ολόκληρο 90λεπτο χωρίς να δημιουργήσουν κλασική φάση από οργανωμένο ποδόσφαιρο. Άψογος από την πλευρά του στο ανασταλτικό και τακτικό σκέλος του παιχνιδιού ο Παναιτωλικός του Πετράκη που είχε μάλιστα και 2-3 καλές στιγμές στην αντεπίθεση για να «κλέψει» ακόμη και το «τρίποντο».

Αμέτρητες σέντρες και γεμίσματα από τους Πειραιώτες, τα περισσότερα εκ των οποίων καταδικασμένα, απέναντι σε μια μαζική άμυνα. Οι Αγρινιώτες γέμισαν την περιοχή τους με παίκτες, έκλεισαν τον άξονα και είχαν τις αντοχές και την απαραίτητη ένταση ως το φινάλε για να κρατήσουν το θετικό για αυτούς αποτέλεσμα. Ντεμπούτο για τον Ολυμπιακό έκαναν Γουίλιαν και Ολιβέιρα, στο τελευταίο μισάωρο. Αυτή η ισοπαλία, ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναιτωλικό μετά από 19 σερί νίκες, εντός και εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα. Στους 10 βαθμούς οι «ερυθρόλευκοι», στους 4 οι Αγρινιώτες που πήραν τον πρώτο τους ever βαθμό στο Καραϊσκάκη. Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα το στατιστικό, που έδειξε στο φινάλε 28 τελικές για τους γηπεδούχους με μόλις 5 όμως στην εστία και 7 για τους φιλοξενούμενους, όλες εκτός εστίας, την ώρα που η κατοχή μπάλας κλείδωσε στο 65-35.

Η εξέλιξη του ματς

Ως προς την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, στην κυριολεξία ήταν η ίδια από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο Ολυμπιακός με τη μπάλα στα πόδια, να πιέζει, να ψάχνει, ο Παναιτωλικός να αμύνεται αποτελεσματικά με αυτό το 5-3-2, τον γεμάτο άξονα και την ουσιαστικά τριπλή ζώνη άμυνας γύρω από την περιοχή του. Το αποτέλεσμα ήταν να έχει η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ήδη 16 σέντρες και γεμίσματα ως το 25' και να τελειώνει το ματς με το εξωπραγματικό νούμερο των 116! Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν όλο το ματς στο 1/3 του γηπέδου του Παναιτωλικού, όμως αυτό που γνωρίζαμε ήδη -το γεγονός ότι η φετινή ομάδα έχει χάσει σε μεγάλο ποσοστό τη δημιουργία της- εμφανίστηκε και πάλι μεγαλοπρεπώς.

Μέχρι στιγμής το στοιχείο αυτό δεν είχε κοστίσει βαθμούς, όμως ήταν μάλλον αναμενόμενο να γίνει κάποια στιγμή. Γουίλιαν και Ολιβέιρα, οι παίκτες που ήρθαν για να αντικαταστήσουν Ποντένσε και Όρτα, μόλις σε αυτό το ματς έκαναν το ντεμπούτο τους ως αλλαγές και από εκεί και πέρα, με εξαίρεση τον Έσε που έψαχνε τους κενούς χώρους συνεχώς, κανείς άλλος ερυθρόλευκος δεν παίρνει βαθμό άνω του μετρίου στο κομμάτι αυτό.

Ο Αργεντινός χαφ μάλιστα είχε και την πρώτη καλή στιγμή, στο 20', με ένα διαγώνιο σουτ άουτ, ενώ νωρίτερα, στο 11', ο Μαυρίας είχε την πρώτη στιγμή των φιλοξενούμενων, με σέντρα σουτ επίσης άουτ. Στο 21' ο Λιάβας έκοψε τον Βέλντε πριν τελειώσει τη φάση από κοντά, στο 23' ο Τσάβες μπλόκαρε καλό σουτ του Έσε και στο 39', η βολίδα του Στάμενιτς που είχε πορεία προς τα δίχτυα σταμάτησε στο σώμα του Ελ Κααμπί. Οι αντεπιθέσεις του Παναιτωλικού στο 40' και το 43' απείλησαν, όμως Μαυρίας και Μπουζούκης δεν βρήκαν στόχο. Το ίδιο συνέβη και με τις τελικές των Τσικίνιο και Ορτέγκα και έτσι οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς πρακτικά να υπάρχει κλασική ευκαιρία στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμη περισσότερο, ο Μεντιλίμπαρ έκανε μαζικές αλλαγές και άλλαξε το σχήμα σε καθαρό 4-4-2, όμως και πάλι δεν άλλαξε κάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη τους φάση στο 47' με προβολή του Ελ Κααμπί άουτ, νέα κεφαλιά του Μαροκινού στο 54' είχε την ίδια κατάληξη, ενώ στο 57' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, μετά από λάθος της άμυνας. Ο Σιέλης έκανε κακό γύρισμα για τον Τσάβες, ο Ελ Κααμπί μυρίστηκε τη φάση, έκλεψε, έκανε το πλασέ αλλά ο Σιέλης είχε γυρίσει και έσωσε πάνω στη γραμμή. Άουτ πέρασε και η κοντινή κεφαλιά του Μαρτίνς στο 67', ενώ ο Τσάβες έσωσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ροντινέι στο 73'.

Στο φινάλε του ματς, ο Ολυμπιακός ήταν πλέον όλος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως οι διάδρομοι απλώς δεν υπήρχαν, αφού ο Παναιτωλικός έκανε το τέλειο ματς ανασταλτικά, με προσήλωση, ένταση και άριστες αλληλοκαλύψεις. Οι τελικές από Ολιβέιρα στο 86', Ελ Κααμπί στο 92', Μαρτίνς στο 93' και Ντόη στο 97' ήταν όλες άστοχες και κάπως έτσι, το 0-0 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα, για ένα ιστορικό αποτέλεσμα του Παναιτωλικού, το πρώτο θετικό στην ιστορία του στην έδρα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγα, Ροντινέι (83' Κοστίνια), Πιρόλα (61' Κάρμο), Ντόι, Έσε, Στάμενιτς (61' Ολιβέιρα), Τσικίνιο (61' Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (61' Γουίλιαν), Ζέλσον και Ελ Καμπί.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας (77' Στάγιτς), Τορεχόν, Πέρες, Μπουζούκης (77' Λαχούντ), Μπελεβώνης (69' Λουίς Μιγκέλ), Ντίας (61' Ρόα) και Λομόνακο (77' Μάιντεβατς).

Πηγή: SDNA

SuperLeagueΟλυμπιακόςΠαναιτωλικόςειδήσεις τώρα