Αθλητισμός|15.09.2024 23:00

Super League: Ο ΟΦΗ ήταν... σούπερ και ανάγκασε τον Άρη στην πρώτη ήττα του!

Newsroom

O OΦΗ ήταν εξαιρετικός και ανάγκασε τον Άρη στην πρώτη του φετινή ήττα (3-2) στο πρωτάθλημα χάρη στα γκολ των Γιουνγκ (21'), Λαμπρόπουλου (57') και Σαλσέδο (82'). Μείωσε δύο φορές με πέναλτι ο Μορόν (68', 88'). Πιο ουσιαστικοί, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι Κρητικοί έδωσαν συνέχεια στο «διπλό» επί του Βόλου. Ανέβασαν «στροφές» στην επανάληψη οι Κίτρινοι, αλλά η ομάδα του Δέλλα έδειξε χαρακτήρα.

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με τον ΟΦΗ να δείχνει διάθεση να επιτεθεί. Η πρώτη καλή στιγμή στον παιχνίδι ανήκε στον Άρη από φαλτσαριστό σουτ του Σίστο στο 6΄, το οποίο προσέκρουσε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Ταξιάρχης Φούντας εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του, βγήκε στην αντεπίθεση έκανε το πλασέ αλλά μπλόκαρε ο Κουέστα. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο δεκάλεπτο κέρδισαν τρία κόρνερ, ενώ στο 11΄ ο Γιουνγκ αν και βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση αστόχησε.

Η πίεση του ΟΦΗ απέδωσε καρπούς στο 21΄ όταν Νους ανατράπηκε από τον Μοντόγια, ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Γιουνγκ έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Κουέστα. Ο Άρης προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, όμως η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν εκείνη που έγινε για ακόμη μια φορά απειλητική, όταν μετά τον συνδυασμό μεταξύ Φούντα και Νους, ο τελευταίος βγήκε τετ-α-τετ, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε με τα πόδια. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους «Ομιλίτες» να προηγούνται στο σκορ, έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης, την στιγμή που ο Μορόν δεν είχε καταφέρει να απειλήσει τα καρέ του Χριστογεώργου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μορόν στο 50΄ έκανε μέσα σε ένα λεπτό αισθητή την παρουσία του, αρχικά με διαγώνιο σουτ και στη συνέχεια με κεφαλιά. Οι «Κίτρινοι» άρχισαν να αποκτούν παλμό, όμως ο ΟΦΗ με την πρώτη ευκαιρία του στην επανάληψη σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του (57΄).

Οι Θεσσαλονικείς αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο δεν «κατέθεσαν τα όπλα» κερδίζοντας στο 68΄ πέναλτι σε χέρι του Χατζηθεοδωρίδη. Ο «συνήθης ύποπτος» Λορέν Μορόν, ανέλαβε την «εσχάτη των ποινών» δίνοντας νέο ένδιαφέρον στο ματς, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι (2-1).

Ο Άρης αναθάρρησε μετά το γκολ και έφτασε κοντά στη ισοφάριση στο 72΄, όταν ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά από τον Λαμπρόπουλο όμως αστόχησε. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια επιχείρησαν να «ροκανίσουν» τον χρόνο αποφεύγοντας τα ρίσκα, μολονότι στο 80΄ κινδύνευσαν να ισοφαριστούν αφού μετά από λάθος του Κουτεντάκη, ο Σαβιέρο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά μέσα από την περιοχή.

Ότι δεν κατάφερε κατάφερε ο ακραίος επιθετικός του Άρη, πέτυχε ο Σαλσέδο με μια «βολίδα» στο 82΄ όπου η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία κουβέντα τους και με τον ανεβσμένο Μορόν όχι μόνο να κερδίζει ένα ακόμη πέναλτι από τον Χατζηθεοδωρίδη, αλλά σημάδεψε ξανά σωστά διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-2. Ο ΟΦΗ άντεξε στην πιέση, με τον Χριστογεώργο έπειτα από παρέμβασή του σε προβολή του Σαμόρα να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι «σφραγίζοντας» τη νίκη της ομάδας του.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονθάλεθ, Αποστολάκης (Κουτενάκης 78΄), Μπαΐνοβιτς, Φούντας (Μπάκιτς 73΄), Νους (Σαλτσέδο 73΄), Σενγκέλια (Ριέρα 90'+1), Γιουνγκ (90΄+1 Καραχάλιος).

Άρης: Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (Βέλεθ 73΄), Μοντόγια, Σιφουέντες (Σαμόρα 89΄), Νταρίντα (Μόντσου 65΄), Μανού Γκαρθία, Σίστο (Φετφατζίδης 65΄), Ντιαντί (Σαβέριο 46΄), Μορόν

SuperLeagueΑρηςΟΦΗειδήσεις τώρα