Αθλητισμός|03.10.2024 21:40

Πάρτι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη! 3-0 την Μπράγκα και πρώτη νίκη στη League Phase του Europa League

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έστησε... πάρτι στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου διέλυσε την Μπράγκα! Οι Ερυθρόλευκοι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν καταιγιστικοί επικρατώντας με 3-0 της Μπράγκα για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Παίζοντας εξαιρετικά καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Ερυθρόλευκοι άφησαν οριστικά πίσω τις ήττες από τη Λυών και τον Άρη οδεύοντας πλέον με την καλύτερη ψυχολογία στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Ελ Κααμπί σκόραρε δύο γκολ, ο Έσε ένα ακόμα και ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια μεγάλη επικράτηση που του δείχνει τον δρόμο και για το μέλλον καθώς για πρώτη φορά στη νέα σεζόν εμφανίζει ένα τόσο κυριαρχικό πρόσωπο με πρέσινγκ, κλεψίματα, καλό ποδόσφαιρο και τρία γκολ.

Οι φάσεις του αγώνα

5' Οι Πειραιώτες έπαιξαν στην κόντρα, ο Ζέλσον έβγαλε ωραία πάσα στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα σε άδειο τέρμα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε διότι υπήρξε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

21' Ο Τζολάκης απέκρουσε ωραία την απειλητική προσπάθεια του Γκάμπρι.

25' Διαγώνιο σουτ του Ροντινέι μέσα απ' την περιοχή αλλά ο Ματέους απέκρουσε.

38' Σπουδαία επέμβαση Τζολάκη με το ένα χέρι σε δυνατό σουτ του Όρτα από κοντινή απόσταση.

45' Ο Όρτα έκανε λανθασμένο γύρισμα, ο Ζέλσον έστρωσε για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε. Η μπάλα κόντραρε στον Φερέιρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

53' Ο Ροντινέι πίεσε και έκλεψε την μπάλα. Έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής της Μπράγκα. Εκεί ευνοήθηκε απ' την κόντρα ο Έσε, ο οποίος σκόραρε απ' το ύψος του πέναλτι για το 2-0!

58' Ο Ελ Κααμπί πίεσε τον Ματέους, ο Γουίλιαν πήρε την μπάλα και την έδωσε δεξιά στον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος έστρωσε για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλασάρει ιδανικά απ' το ύψος του πέναλτι διαμορφώνοντας το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ!

70' O Ρικάρντο Όρτα προσπάθησε να σκοράρει με τον Τζολάκη να είναι εξουδετερωμένος, όμως ο Κάρμο έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (80' Πιρόλα), Ρέτσος (73' Ντόη), Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58' Γουίλιαν), Ροντινέι (80' Μασούρας), Μαρτίνς (73' Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

Μπράγκα: Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Μαρίν (67΄ Ρότζερ Φερνάντες), Καρβάλιο (46΄ Γκορμπί), Α. Όρτα (68΄ Βίκτορ Γκόμες), Μπρούμα, Μαρτίνες (46΄ Γκάρμπι), Ρ. Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντες (67΄ Ελ Ουαζανί).

Europa LeagueΜπράγκαΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα