Αθλητισμός | 04.06.2019 17:37

ΠΑΟΚ: Φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ η επένδυση Σαββίδη - Νέα Α.Μ.Κ. 15,2 εκατ. ευρώ

Αντώνης Τσακαλέας

Η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ψηφίστηκε στη σημερινή (4/6) γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε εννιαψήφιο το ποσό των χρημάτων που έχει βάλει στα ταμεία των «ασπρόμαυρων» ο Ιβάν Σαββίδης, σε ένα διάστημα που αγγίζει τα επτά χρόνια. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, μόλις καλυφθεί κι εν λόγω ΑΜΚ, θα έχει επενδύσει περίπου 120 εκατ. ευρώ στο διάστημα της παρουσίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ανέλαβε και στην σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση την ενημέρωση και τη διενέργεια όλης της διαδικασίας, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσάρεβα, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ Δημήτρης Πανοζάχος.

«Πρωτόγνωρο αυτό που κάνει ο Ιβάν Σαββίδης»

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM ο Πανοζάχος, αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της εποχής Σαββίδη στον «Δικέφαλο του Βορρά», εξηγώντας: «Στον ελληνικό αθλητισμό δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Τα πολλά λεφτά είναι στις ΠΑΕ, δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε αυτήν τη διαδικασία. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και νομίζω ότι ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό νομίζω ότι είναι κάτι εντυπωσιακό».

Και πρόσθεσε: «Η σημερινή αύξηση ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ. Το κεφάλαιο της ΠΑΕ πλέον έπειτα από αυτή διαμορφώνεται στα 119,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο όμιλος του Σαββίδη έχει βάλει 120 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 9 εκατομμύρια σχεδόν είναι με ομολογιακό δάνειο και τα υπόλοιπα με κεφάλαιο καταβεβλημένο, αφού συμπεριλάβουμε και τα σημερινά. Μέχρι σήμερα, δηλαδή, έχει βάλει 105,6 εκατομμύρια ευρώ». 

Ιβάν ΣαββίδηςποδόσφαιροSuperLeagueΠΑΟΚ