Τηγανιά με μανιτάρια - Μερακλίδικη και vegan
Εκτέλεση
- Κόβετε τα μανιτάρια σε ισομεγέθη κομμάτια στην περίπτωση που είναι πολύ μεγάλα.
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι (με το βούτυρο, αν χρησιμοποιήσετε) και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4'-5' ανακατεύοντας διαρκώς.
- Προσθέτετε κατόπιν τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 8' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του. Τέλος ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.
- Μαγειρεύετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά και μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Ρίχνετε το μαϊντανό ή το θυμάρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.
Tip. Αν χρησιμοποιήσετε σκέτο ελαιόλαδο, το πιάτο ταιριάζει και σε vegan διατροφή. Το βούτυρο εμπεριέχεται μόνο στη vegetarian κουζίνα.