Αχνιστές ιδέες - Μπροκολόσουπα με πατάτες και γραβιέρα ή παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα, μαζί με τις πατάτες και τα πράσα. Προσθέστε το νερό, το λάδι και τον κύβο λαχανικών -αν βάλετε- και αφήστε τα να βράσουν. Όταν το μπρόκολο και οι πατάτες μαλακώσουν, κατεβάστε απ' τη φωτιά και στραγγίξτε. Κρατήστε το ζουμί.
2. Τεμαχίστε τα βρασμένα λαχανικά, τοποθετήστε τα στο multi και αλέστε τα μέχρι να γίνουν πολτός ομοιόμορφος.
3. Ρίξτε τον πουρέ των λαχανικών ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, το τυρί, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε τα και αφήστε να πάρουν μία γρήγορη τελευταία βράση, για να δέσουν. Σερβίρετε τη σούπα είτε σκέτη είτε με φρυγανισμένα ψωμάκια ή κρουτόν.
Tips. Μπορείτε να γαρνίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος και σπόρους, όπως κολοκυθόσπορους, λιόσπορους κ.λπ.
Αν πάλι θέλετε πιο ελαφριά σουπίτσα, μπορείτε να παραλείψετε το λάδι.