Συνταγές | ICookGreek

Αχνιστές ιδέες - Μπροκολόσουπα με πατάτες και γραβιέρα ή παρμεζάνα

Εικόνα: Pexels

Εκτέλεση

1. Τοποθετήστε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα, μαζί με τις πατάτες και τα πράσα. Προσθέστε το νερό, το λάδι και τον κύβο λαχανικών -αν βάλετε- και αφήστε τα να βράσουν. Όταν το μπρόκολο και οι πατάτες μαλακώσουν, κατεβάστε απ' τη φωτιά και στραγγίξτε. Κρατήστε το ζουμί.

2. Τεμαχίστε τα βρασμένα λαχανικά, τοποθετήστε τα στο multi και αλέστε τα μέχρι να γίνουν πολτός ομοιόμορφος.

3. Ρίξτε τον πουρέ των λαχανικών ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, το τυρί, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε τα και αφήστε να πάρουν μία γρήγορη τελευταία βράση, για να δέσουν. Σερβίρετε τη σούπα είτε σκέτη είτε με φρυγανισμένα ψωμάκια ή κρουτόν.

Tips. Μπορείτε να γαρνίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος και σπόρους, όπως κολοκυθόσπορους, λιόσπορους κ.λπ.
Αν πάλι θέλετε πιο ελαφριά σουπίτσα, μπορείτε να παραλείψετε το λάδι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Pexels
30'
4

Υλικά

  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 3 πράσα
  • 200 γρ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα ή παρμεζάνα
  • 1/2 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά)
  • 500 ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι