Πράσινη κουζίνα - Σαλάτα με φακές, φασολάκια και ντομάτα

© ICookGreek

Εκτέλεση

1. Ξεπλένετε τις φακές και τις βράζετε σε νερό με αλάτι για 35’ - 40’. Μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζετε. 

2. Βράζετε σε αλατισμένο νερό και τα πράσινα φασολάκια για 10’ και τα στραγγίζετε.

3. Προσθέτετε στις ζεστές φακές το λάδι, το ξίδι και τη ρίγανη. Ξεφλουδίζετε την ντομάτα και αφαιρείτε τους σπόρους και τα υγρά, την κόβετε σε λωρίδες ή την τρίβετε στον τρίφτη και την προσθέτετε στις φακές.

4. Αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τα πράσινα φασολάκια, τα κρεμμυδάκια και το σέλινο και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε τη σαλάτα με χωριάτικο ψωμί.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • 300 γρ. φακές
  • 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι