Φανταστικές αλμυρές κρέπες με πράσα, τυρί και μπεσαμέλ
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με τη συνταγή της συσκευασίας (για σπιτικές πατήστε εδώ) και τις διατηρείτε ζεστές τη μία πάνω στην αλλη. Σοτάρετε τα πράσα στο βούτυρο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε.
Για την μπεσαμέλ
-
Ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας δυνατά. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνετε σιγα σιγά το γάλα και δένετε την κρέμα αυτή μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Την αποσύρετε από την φωτιά μόλις δέσει. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το αλατοπίπερο και το μείγμα πράσων, ανακατεύοντας καλά.
Για το ψήσιμο
-
Γεμίζετε τις κρέπες με την μπεσαμέλ και τις διπλώνετε σε ρολό ή στα τέσσερα, δίνοντας τους το σχήμα της φωτογραφίας. Τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος, βουτηρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο τυρί και τις περιχύνετε. Ψήνετε στους 180 °C για 20' - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.