Τεχνολογία|30.09.2024 13:23

Ο CEO του Netflix εξηγεί γιατί απαγορεύτηκε η κοινή χρήση των κωδικών - Και δεν είναι μόνο τα έσοδα

Newsroom

Ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix αποκάλυψε γιατί η εταιρεία έχει περιορίσει την κοινή χρήση των κωδικών πρόσβασης τα τελευταία χρόνια, ένα μέτρο που αναμφίβολα απογοήτευσε πολύ κόσμο καθώς φίλοι και συγγενείς μοιράζονταν τον κωδικό και πλήρωνε ένας.

Οι δύο λόγοι 

Σε συνέντευξή του ο Τεντ Σαράντος εξηγεί πως υπήρχαν δύο βασικά προβλήματα και για αυτό άλλαξαν την πολιτική.

«Το ένα ήταν τα έσοδα, αλλά το άλλο ήταν η εξατομίκευση», δήλωσε. «Το να σας βοηθάμε να βρείτε κάτι να παρακολουθήσετε λειτουργεί καλύτερα, αν δεν έχετε πέντε ή έξι διαφορετικά άτομα που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας», επισήμανε.

Επιτυχημένα τα μέτρα του Netflix

Παρά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν την απόφαση, ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα αποδείχθηκαν επιτυχημένα για την πλατφόρμα streaming.

«Ο μέσος όρος των μελών μας παρακολουθεί περίπου δύο ώρες Netflix κάθε μέρα, οπότε ουσιαστικά, όταν ξαναγυρνάς στον κόσμο και του λες, ξέρεις αυτό το πράγμα που χρησιμοποιείς για δύο ώρες την ημέρα και δεν πληρώνεις γι' αυτό; Θα θέλαμε να αποκτήσεις τον δικό σου λογαριασμό. Και αυτό που έχει αποδειχθεί σωστό και περισσότεροι άνθρωποι λένε: "Ναι, αξίζει να πληρώσω"».

Πηγή βίντεο: Tik Tok/ Bloomberg Business

Netflixκωδικοίπλατφόρμαειδήσεις τώρα