Τηλεόραση|22.09.2024 15:35

Ξεκινά η μάχη των καθημερινών σειρών - Οι πρεμιέρες και τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Newsroom

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ξεκινά δυναμικά, με πολλές νέες και αγαπημένες σειρές να κάνουν πρεμιέρα στο πρόγραμμα των καναλιών.  Μετά την έναρξη των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών στις αρχές του μήνα, οι σταθμοί στρέφουν τώρα την προσοχή τους στη μυθοπλασία, που θα κυριαρχήσει στη βραδινή ζώνη. Οι νέες σειρές προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών, καλύπτοντας καθημερινές και εβδομαδιαίες παραγωγές που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές – από συναρπαστικά δράματα και κοινωνικά ζητήματα έως ρομαντικές αφηγήσεις και αγωνιώδη αστυνομικά θρίλερ. 

Η τηλεοπτική αυλαία ανοίγει επίσημα αυτή την εβδομάδα, με τις περισσότερες σειρές να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση. Τα τελευταία χρόνια, χάρη στη στήριξη του ΕΚΟΜΕ, οι ιθύνοντες των καναλιών έχουν επενδύσει σημαντικά στη μυθοπλασία, καθώς τη θεωρούν το πιο αποτελεσματικό μέσο για την αύξηση της τηλεθέασης. 

Ανάμεσα στις πιο πολυαναμενόμενες επιστροφές είναι η δραματική σειρά «Η Γη της Ελιάς», που κάνει πρεμιέρα σήμερα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, με τον τέταρτο κύκλο επεισοδίων. Οι ανατροπές συνεχίζονται ασταμάτητα, καθώς οι ιστορίες που καθηλώνουν το κοινό βρίσκουν νέες τροπές, ενώ νέοι χαρακτήρες μπλέκονται στις ζωές των ηρώων, δημιουργώντας ένα ντόμινο συγκλονιστικών εξελίξεων. Η νύχτα μετά από τον γάμο της Αθηνάς και του Τζον, κυλά μέσα στον τρόμο και την αγωνία. Το ξημέρωμα βρίσκει δυο σπίτια, της Αθηνάς και του Ισίδωρου, καμένα και έναν άνθρωπο νεκρό.

Στο μεταξύ, ο Μιχάλης Χατζής (Στέφανος Μιχαήλ), ο καινούργιος διευθυντής στην εταιρεία των Βρεττάκων έρχεται απροειδοποίητα στην Ελλάδα, όμως μια δυσάρεστη έκπληξη τον περιμένει αμέσως μετά την άφιξή του. Η Αρετή κάνει ραντεβού με τον καναλάρχη και δέχεται πρόταση για την παρουσίαση εκπομπής, τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται. Ο Δημοσθένης και η Ασπασία μπαίνουν στο σπίτι της Ξένιας στην Αλεξανδρούπολη και, υπό την απειλή όπλου, εκείνος αρπάζει το παιδί. Ο καιρός περνάει και ένας παπάς φτάνει στην Αρεόπολη και η διαμονή του εκεί προβλέπεται επεισοδιακή. Ο Μιχάλης Χατζής πηγαίνει στη Μάνη με την αρραβωνιαστικιά του, τη Νόρα (Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου), η οποία κρύβει ένα σκοτεινό πρόσωπο. Ο Στάθης δανείζεται το αυτοκίνητο του Δημοσθένη και, την ώρα που πάει να μπει μέσα, γίνεται έκρηξη. 

Επέστρεψε για να εκδικηθεί

Την επόμενη μέρα, στον Alpha, κάνει πρεμιέρα η δραματική σειρά «Ο Τιμωρός», με διπλό επεισόδιο. Η ιστορία του Μάρκου, που βρέθηκε ξαφνικά να χάνει τα πάντα σ' ένα ταξίδι στο Μαρόκο, υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό με την ένταση, την προδοσία και την εκδίκηση που τη διαπερνά. Όταν ο πατέρας του Μάρκου απειλεί ν' αποκαλύψει το έγκλημα του μεγάλου και τρανού Λεωνίδα Κομνηνού, εκείνος φροντίζει να βγούνε από τη μέση όσοι τον απειλούν… Ο πατέρας του Μάρκου βρίσκεται νεκρός και ο ίδιος φυλακίζεται στην έρημο για έναν φόνο που δεν έκανε ποτέ. 

Σήμερα ο Μάρκος επιστρέφει. Επιστρέφει διαφορετικός: Με άλλο πρόσωπο, με άλλο όνομα και με άλλες διαθέσεις. Το αθώο αγόρι έχει δώσει τη θέση του σ' έναν άντρα γεμάτο πίκρα, γεμάτο από επιθυμία να εκδικηθεί όσους του στέρησαν τη ζωή, να τα βάλει με τον παλιό του κολλητό που του έκλεψε τον μεγάλο του έρωτα, την Έλλη και ν' αποδώσει δικαιοσύνη με τον δικό του, μεθοδικό τρόπο. Hρθε η ώρα… της τιμωρίας.

Παράλληλα, τα γενέθλια της Έλλης είναι γεμάτα εκπλήξεις, καθώς ο Λεωνίδας έχει αποφασίσει να κάνει πρόταση γάμου στη Ναταλία και η απάντηση της προκαλεί αντιδράσεις. Ο Μάρκος μαζεύει πληροφορίες και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του, την ώρα που ο Αντρέας ετοιμάζει εκρηκτικές εκπλήξεις για την οικογένεια Κομνηνού, τοποθετώντας μια βόμβα στο αυτοκίνητο του Αλέξη. Η ζωή της Έλλης θα βρεθεί σε κίνδυνο, αλλά τη σώζει ο πιο αναπάντεχος άνθρωπος… Κι ενώ ο Λεωνίδας με τον γιο του προσπαθούν να καταλάβουν ποιος μπορεί να θέλει να τους βλάψει, η Έλλη δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αναμνήσεις της. Ο Μάρκος χάνει τον έλεγχο… Θα καταφέρει να τον ξαναβρεί και να πείσει την Αγγελική πως δεν είναι αυτός που νομίζει ή θα γίνει γνωστή η ταυτότητα του πριν προλάβει να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο της εκδίκησης του;

Ολα τα μυστικά μένουν εδώ

Την ίδια μέρα και ώρα με τον «Τιμωρό», το «Grand Hotel» ανοίγει τις πύλες του, δίνοντάς μας μέσω του τρέιλερ μια πρώτη γεύση από την ιστορία, τους έρωτες και τα τραυματικά γεγονότα που θ' αλλάξουν για πάντα τις ζωές των ηρώων. Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 έρχεται από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00 και μας μεταφέρει στους αριστοκρατικούς διαδρόμους ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, όπου θύματα και θύτες μπλέκονται σ' έναν ατέρμονο κυκεώνα μυστικών και ψεμάτων.

Τρία χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, όλα αρχίζουν όταν μια νεαρή καμαριέρα, πρόσφυγας, εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το ξενοδοχείο της Κηφισιάς. Η Βασιλική (Μαρία Μπατή), μεγαλωμένη με πολλή αγάπη και φροντίδα στη Σμύρνη, βλέπει τη ζωή της να καταρρέει μετά την απώλεια της οικογένειάς της, το 1922 και ειδικά του αγαπημένου της πατέρα. Η εργασία της ως καμαριέρα είναι η πρώτη της εμπειρία σε αυτόν τον ρόλο, και παρά τις δυσκολίες, προσαρμόζεται γρήγορα. Η μυστηριώδης εξαφάνισή της γίνεται το επίκεντρο μιας συγκλονιστικής ιστορίας, καθώς ο αδερφός της, ο Πέτρος, αποφασίζει να βρει την αλήθεια.

Ο Πέτρος, τολμηρός και αποφασισμένος, διεισδύει στο «Grand Hotel» υποδυόμενος τον σερβιτόρο, ξεκινώντας μια έρευνα που θα θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του. Καθώς προσπαθεί να ξεσκεπάσει τα σκοτεινά μυστικά της υψηλής κοινωνίας, έρχεται αντιμέτωπος με αλήθειες που θα έπρεπε να παραμείνουν για πάντα κρυμμένες. Στην πορεία του αυτή, συναντά την Αλίκη, την κόρη της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου – μια προοδευτική και δυναμική γυναίκα, που, για να σώσει την περιουσία της οικογένειάς της, αναγκάζεται να αρραβωνιαστεί τον ψυχρό και υπολογιστικό διευθυντή του ξενοδοχείου, Ρήγα.

Παρά τις αποκαλύψεις για την πραγματική ταυτότητα του Πέτρου, η Αλίκη αποφασίζει να τον βοηθήσει στην αναζήτησή του, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή και προκαλώντας ανοιχτά την οικογένειά της. Μετά την επεισοδιακή δεξίωση, ο Πέτρος, πεπεισμένος ότι τόσο η Κυβέλη, όσο και ο Ρήγας εμπλέκονται στην εξαφάνιση της αδερφής του, αποφασίζει ν' ακολουθήσει τον Ρήγα στον κοντινό προσφυγικό συνοικισμό. Εκεί γνωρίζει έναν άντρα, τον Χαραλάμπη, πρόσφυγας κι αυτός από την Σμύρνη, ο οποίος, χωρίς να το ξέρει, θ' αλλάξει τη μοίρα του για πάντα. 

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, ο Πέτρος συνεχίζει να εντρυφά στα μυστικά της οικογένειας Γαζή και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, ενώ προσπαθεί να κρυφτεί από την Αλίκη, στην οποία έχει συστηθεί ως πλούσιος αρχιτέκτονας και η οποία έχει αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον γι΄ αυτόν. Ο Ρήγας, που έχει καταλάβει ότι η Αλίκη είναι δυσαρεστημένη με τον αρραβώνα τους και της έχει δώσει την επιλογή να τον διαλύσουν, περιμένει εναγωνίως την απάντησή της, αλλά τα γεγονότα τους προλαβαίνουν: Η έγκυος αδερφή της Αλίκης έχει ένα τρομερό ατύχημα, η Αλίκη βλέπει σε μία φωτογραφία από την δεξίωση τον Πέτρο και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του, ενώ το πτώμα μιας κοπέλας που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο θα καταστήσει πολλούς ύποπτους!

Η εκδίκηση πίσω από το ράσο

Η πολυαναμενόμενη σειρά «Αγιος Ερωτας» κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου μ' ένα διπλό επεισόδιο. Η ιστορία ξετυλίγεται γύρω από έναν νεαρό ιερέα και καθηγητή θεολογίας, ο οποίος φτάνει σε μια μικρή πόλη, προκαλώντας αναταραχή. Πέρα από τη γοητεία του, κουβαλάει μαζί του και μυστικά που κανείς δεν γνωρίζει, ενώ η παρουσία του εκεί κρύβει έναν σκοπό που θα μείνει κρυφός για πολύ καιρό. Αυτό που ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί είναι ότι η συνάντησή του με τη νεαρή κόρη του πιο ισχυρού άντρα της περιοχής θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Η άφιξη του πατρός Νικολάου στη μικρή κωμόπολη της Στέρνας γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο και οι κάτοικοι γνωρίζουν έναν ιερέα που διαφέρει κατά πολύ από τον προκάτοχό του, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε ηλικία. Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Μαρκόπουλος, ο πιο ισχυρός επιχειρηματίας της περιοχής, ετοιμάζει τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του καταστήματός του, γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο κρυφά πάθη, έρωτες και ζήλιες. Κατά τη διάρκεια του αγιασμού από τον πατέρα Νικόλαο, αποκαλύπτεται η απαγορευμένη σχέση της κόρης του, Χλόης, με τον Αργύρη, έναν φτωχό εργάτη, και οι συνέπειες είναι οδυνηρές. Η Χλόη μέσα στην απελπισία της ψάχνει απεγνωσμένα ένα χέρι να κρατηθεί και τα βήματά της, την οδηγούν έξω από την πόρτα του πατρός Νικολάου. Ο φιλεύσπλαχνος ιερέας συνεφέρνει την λιπόθυμη νεαρά, η οποία τον ικετεύει να τη βοηθήσει.

Παράλληλα, ο Αργύρης παρά τον ξυλοδαρμό του, συνεχίζει απτόητος να τη διεκδικεί. Ο Παύλος αναστατωμένος από την εξαφάνιση της κόρης του, εισβάλλει στο σπίτι των Μανωλόπουλων για να την ψάξει. Ο πατήρ Νικόλαος πείθει τη Χλόη να επιστρέψει σπίτι της και καταφέρνει να ηρεμήσει προς στιγμήν τα πνεύματα. Συγχρόνως, η αντιπάθεια της Χριστίνας για την υπηρέτρια τους, Σμαρώ ολοένα και μεγαλώνει κι έτσι η θέση της Σμαρώς στο σπίτι του Κλεάνθη απειλείται. Σύμμαχος της Χριστίνας, η κόρη της, η Ειρήνη, η οποία μαθαίνει ένα μυστικό που κρατιόταν επτασφράγιστο για χρόνια. Ο Κλεάνθης προσπαθεί να καλμάρει το μένος που τρέφει ο Παύλος προς τον Αργύρη, την ίδια ώρα που η Χριστίνα πιάνει δουλειά στο κατάστημα του παράνομου εραστή της.

Η Ολυμπία γεμίζει υποψίες το μυαλό του Παύλου για τον πατέρα Νικόλαο, ο οποίος της ζητάει να ψάξει για το παρελθόν του. Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά στη Στέρνα, ο πατήρ Νικόλαος επισκέπτεται το τελευταίο μέρος που θα περίμενε να δει κανείς έναν ιερέα!Σύμμαχος της Χριστίνας, η κόρη της, η Ειρήνη, η οποία μαθαίνει ένα μυστικό που κρατιόταν επτασφράγιστο για χρόνια. Ο Κλεάνθης προσπαθεί να καλμάρει το μένος που τρέφει ο Παύλος προς τον Αργύρη, την ίδια ώρα που η Χριστίνα πιάνει δουλειά στο κατάστημα του παράνομου εραστή της.

Πάθος, μίσος και μυστήριο

Την επόμενη Κυριακή (29/9), δύο νέες δραματικές σειρές κάνουν πρεμιέρα και υπόσχονται να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό: η «Διάφανη Αγάπη» και το «Ταμπού». Η νέα αισθηματική σειρά μυστηρίου του Alpha είναι γεμάτη δράση, έρωτα, μίσος και συγκλονιστικές ανατροπές. Το πρώτο επεισόδιο ξεκινά με μια σκοτεινή σκηνή στην ταράτσα ενός παλιού κτιρίου, όπου δύο πτώματα κείτονται με τα όπλα τους δίπλα. Ο αστυνόμος Στέφανος Λεοντής (Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης) περνά μέσα από τη σκηνή του εγκλήματος, χωρίς να τον αντιλαμβάνονται οι συνάδελφοί του, συνειδητοποιώντας ότι είναι νεκρός.

Μια κόκκινη πύλη τον καλεί σε έναν άλλο κόσμο, αλλά εικόνες του μέλλοντος τον εμποδίζουν να προχωρήσει, καθώς βλέπει τη γυναίκα του, Άννα, σε κίνδυνο. Αποφασίζει να μείνει πίσω για να την προστατέψει, ενώ στην καινούρια «ζωή» του, θα τον συνοδεύει η 17χρονη Φωτεινή. Η φωνή της Νατάσας Μποφίλιου με το τραγούδι «Στην επόμενη ζωή» πλαισιώνει αυτή την εξαιρετική ιστορία μυστηρίου.

Από την άλλη, το «Ταμπού» κάνει πρεμιέρα στο MEGA μ' ένα διπλό επεισόδιο στις 21:00. Απαγορευμένοι έρωτες, μυστικά και ανεξομολόγητα πάθη συνθέτουν τον κόσμο της νέας σειράς, με σενάριο της Βάνας Δημητρίου και σκηνοθεσία του Αντρέα Γεωργίου. Η πλοκή εκτυλίσσεται στα μαγευτικά Ιωάννινα, όπου ένα πτώμα ανασύρεται από τα παγωμένα νερά της λίμνης, ανοίγοντας την αυλαία για μια σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας. Στην καρδιά της ιστορίας βρίσκονται τέσσερα αδέρφια που μοιράζονται ένα ένοχο μυστικό από το παρελθόν, το οποίο θα φέρει συγκλονιστικές εξελίξεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα, νέοι φίλοι, φοιτητές και αντίπαλοι θα βιώσουν τις αντιθέσεις της νεανικής ζωής, εξερευνώντας τον έρωτα και την προδοσία.

πρεμιέραΑΝΤ1μυθοπλασίαΗ γη της ελιάςΔιάφανη αγάπηΆγιος ΈρωταςGrand HotelΟ Τιμωρός