Τηλεόραση|07.10.2024 16:11

Μάγισσα - Φλεγόμενη καρδιά: Eνα παιχνίδι εξουσίας χωρίς όρια, κι ένας φόνος που ζητάει δικαίωση - Τι θα δούμε στην πρεμιέρα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η επιτυχημένη σειρά «Μάγισσα» επιστρέφει στις οθόνες μας, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, έτοιμη να καθηλώσει το κοινό με νέα επεισόδια γεμάτα ανατροπές. Μετά την τεράστια ανταπόκριση που έλαβε την περασμένη σεζόν, η πολυαναμενόμενη παραγωγή έρχεται ν' αποκαλύψει την πραγματική αιτία πίσω από την μοιραία σύγκρουση ανάμεσα στις δύο μάγισσες, τη Θεοφανώ και την Κυπριανή.

Ο δεύτερος κύκλος, με τίτλο «Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά», σε σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, και σκηνοθεσία του Λευτέρη Χαρίτου, κάνει πρεμιέρα απόψε, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:30. «Όπως η μέρα συνυπάρχει με τη νύχτα… η αγάπη με το μίσος… το καλό με το κακό… έτσι και για κάθε Κυπριανή, θα υπάρχει πάντα μια Θεοφανώ. Κι αυτή η αλυσίδα δε θα σπάσει ποτέ… Θα τη συναντάμε από την αρχή… μέχρι το τέλος του κόσμου. Στην αρχή αυτής της αλυσίδας, είναι το επόμενο ταξίδι. Στο μακρινό 1710, στην Ενετοκρατούμενη Μάνη. Εκεί, όπου οι δύο αυτές δυνάμεις δημιουργήθηκαν και συγκρούστηκαν για πρώτη φορά. Μια σύγκρουση που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις γενιές που ακολούθησαν. Η ίδια αλυσίδα θα μας οδηγήσει μέχρι το 1910…όπου ένας απόγονος προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για ένα χάρισμα που μπορεί να είναι τελικά κατάρα» αναφέρουν οι δύο δημιουργοί της σειράς.

Τα νέα επεισόδια συνδυάζουν γεγονότα από το παρελθόν, που διαμόρφωσαν τις εξελίξεις της πρώτης σεζόν, αλλά και το μέλλον, το έτος 1910, όταν ο δισέγγονος της Θεοφανώς επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να πουλήσει τον οικογενειακό πύργο. Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, στον τόπο όπου όλα ξεκίνησαν. Μια καρδιά που φλέγεται, ένα παιχνίδι εξουσίας χωρίς όρια, κι ένας φόνος που ζητάει δικαίωση.

Μία κατάρα και ένα χάρισμα γεννιούνται

Η πλοκή μεταφέρεται στη Μάνη του 1910, όπου ο Ανδρέας Λάσκαρης, απόγονος της ιστορικής οικογένειας των Λασκαραίων και δισέγγονος της Θεοφανώς, ζει στο Λονδίνο ως μέλος της αριστοκρατικής κοινωνίας. Φρεσκοπαντρεμένος κι ευτυχισμένος αποφασίζει να ταξιδέψει πίσω στη γενέτειρά του, με σκοπό να πουλήσει τον παλιό πύργο της οικογένειάς του, τον οποίο έχει κληρονομήσει. Με την άφιξή του, όμως, στον πύργο των προγόνων του, ένα περίεργο συναίσθημα τον κατακλύζει και το ίδιο βράδυ βιώνει το πρώτο όραμα της ζωής του. Μια νέα γυναίκα του δίνει έναν χρησμό, ζητώντας του να λύσει την κατάρα και να ελευθερώσει τη γενιά τους. Η γυναίκα του οράματός του είναι η Θεοφανώ. Ο Ανδρέας Λάσκαρης ξυπνάει βαθιά επηρεασμένος απ’ όσα είδε κι άκουσε. Ακυρώνει την πώληση του πύργου και ξεκινάει την αναζήτηση για να ερμηνεύσει και να λύσει τον γρίφο που του δόθηκε. Μαζί του οδηγούμαστε κι εμείς στην αρχή της ιστορίας…

Δύο αιώνες νωρίτερα, η Μάνη βρίσκεται υπό την κυριαρχία των Ενετών. Ο διοικητής Σίλβιο Εσπόζιτο, με τη γυναίκα του Ρενάτα μένουν στον πύργο των Λασκαραίων, έχοντας στο πλευρό τους τον Νικήτα Λάσκαρη (προπάππος του Μιχαήλ Λάσκαρη), που εκτελεί χρέη στρατιωτικού συμβούλου του. Οι Εσπόζιτο έχουν τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας γιατί είναι δίκαιοι και δοτικοί με τους Μανιάτες. Η οικογένειά των Γερακάρηδων έχει πατριάρχη τον Μήτρο Γερακάρη (προπάππος του Σπήλιου Γερακάρη,) που είναι ιδιοκτήτης ενός καπηλειού με πόρνες και έχει μια ομάδα που λυμαίνεται την περιοχή. Παραμένει, όμως, ανέγγιχτος από τους Ενετούς λόγω της επιρροής του στους ντόπιους.

Στον πύργο των Λασκαραίων, όλοι προετοιμάζονται για την άφιξη του νέου Ρέκτορα, Τζουζέπε Μοντιλιάνι, και της συζύγου του Πανδώρας. Η άφιξη του σκληρού Ρέκτορα θα συμπέσει με τις μυστηριώδεις δολοφονίες φτωχών κοριτσιών, που έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία. Οι ντόπιοι ξεσηκώνονται, θεωρώντας πως κάτι διαβολικό βρίσκεται ανάμεσά τους και ο Τζουζέπε αποφασίζει να φτάσει μέχρι τέλους για να ανακαλύψει τον φονιά των κοριτσιών. Μία κατάρα και ένα χάρισμα γεννιούνται, όπως θα γεννηθεί και η έχθρα των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων για το ποιος θα αναλάβει την πολυπόθητη Καπετανία…

Μεταφυσικές αναζητήσεις

Λίγο πριν δούμε τους ήρωες να δίνουν εικόνα και φωνή στην ιστορία, αγγίζουμε τη ζωή, τις προσδοκίες, τους ανεκπλήρωτους έρωτες, τα σχέδια διεκδίκησης και εξουσίας, καθώς και τις μεταφυσικές αναζητήσεις τους. Ο Ανδρέας Λάσκαρης (Κωνσταντίνος Γεωργαλής) είναι ο δισέγγονος της Θεοφανώς, ο οποίος ζει στο Λονδίνο παντρεμένος με τη Γαλάτεια (Εριφύλη Κιτζόγλου). Επιστρέφει στη γενέτειρά του, τη Μάνη, με σκοπό να πουλήσει τον πύργο της οικογένειάς του. Εκεί, θ' ανακαλύψει ένα παρελθόν που αγνοούσε. Μέσα από την αναζήτηση για τους προγόνους του, θα βρεθεί αντιμέτωπος μ' έναν γρίφο, που αν τον λύσει, θα ελευθερώσει τη γενιά του από το χάρισμα - κατάρα. Τα βήματά του θα τον οδηγήσουν πίσω στον χρόνο, στο 1710, τότε που οι δυνάμεις του καλού και του κακού δημιουργήθηκαν και συγκρούστηκαν για πρώτη φορά.

Η Μαρία Κίτσου ως Πανδώρα Μοντιλιάνι είναι Ελληνίδα με καταγωγή από την Πάργα, παντρεμένη δέκα χρόνια με τον Ρέκτορα Τζουζέπε Μοντιλιάνι. Η μετάθεση του άντρα της στο Πόρτο Κάγιο τη δυσαρεστεί, αλλά σύντομα θα καταλάβει πως είναι το μέρος που θ’ αλλάξει για πάντα τη ζωή της. Παράλληλα, ο Τζουζέπε Μοντιλιάνι, τον οποίο υποδύεται εξαιρετικά ο Μελέτης Ηλίας εχει τη φιλοδοξία να υπηρετήσει στο πλευρό του Δόγη και θεωρεί τη μετάθεσή του στη Μάνη ως υποβιβασμό. Είναι άνθρωπος του νόμου, τον οποίο υπηρετεί τυφλά, αλλά στην πραγματικότητα έχει τον δικό του ηθικό κώδικα, που χρησιμοποιεί χωρίς δισταγμό.

Ο Σίλβιο Εσποζίτο θα είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Ένας θετικός άνθρωπος που συμπεριφέρεται στους Μανιάτες με σεβασμό. Στρατιωτικός που μετατέθηκε πριν από ένα χρόνο στο Πόρτο Κάγιο. Είναι παντρεμένος εδώ και ένα χρόνο με την Ρενάτα. Το ερωτικό του παρελθόν θα γίνει το φυτίλι που θα τινάξει στον αέρα όχι μόνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή πολλών γενεών στο μέλλον. Η γυναίκα του είναι η νεαρή Ρενάτα (Έλενα Σαλαμπαση). Ελληνίδα αριστοκρατικής καταγωγής, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κεφαλονιά. Οι Μανιάτες την αγαπούν και τη σέβονται γιατί και η ίδια δείχνει σε κάθε ευκαιρία την έγνοια της γι’ αυτούς. Μια «πριγκίπισσα του λαού», αφοσιωμένη στον Σίλβιο. Η έλευση των Μοντιλιάνι απειλεί, όμως, να τα σαρώσει όλα.

Η Λεώνη (Γιουλικα Σκαφιδά) είναι μια πλανόδια ηθοποιός, που τριγυρνά με τον θίασό της και τη μικρή της κόρη σε πόλεις και χωριά για να βγάζει το μεροκάματο. Έντονη προσωπικότητα, ελεύθερο πνεύμα, κρύβει επιμελώς με τον τρόπο ζωής της, τη σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα της. Παράλληλα, ο Αντόνιο Ρουσσο (Σπύρος Χατζηαγγελάκης) είναι Ιησουίτης μοναχός, που έρχεται στο Πόρτο Κάγιο ως απεσταλμένος του Τάγματός του. Έχει ενσυναίσθηση, έγνοια για τον πλησίον και δε θα διστάσει να εμπλακεί προσωπικά στις υποθέσεις της περιοχής για να βοηθήσει τους Μανιάτες. Κυρίως όμως θα παλέψει με τους δικούς του δαίμονες κι αυτή η μάχη θ’ αποδειχθεί η πιο σκληρή για τον ίδιο.

Η άφιξη ενός μοναχού θα φέρει νέες ανατροπές

Η άφιξη του ρετόρε (δικαστή) Τζουζέπε Μοντιλιάνι και της γυναίκα του Πανδώρας επισκιάζεται από την αποτρόπαια δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας, που βρέθηκε με την καρδιά της ξεριζωμένη. Ένα περιπλανώμενος θίασος, ένας ατελέσφορος έρωτας απ’ το παρελθόν και μια καινούρια δολοφονία, θα γίνουν η αφετηρία για ένα ταξίδι… προς το σκοτάδι. Ο Ανδρέας κλονισμένος απ’ το όραμα, που βίωσε, ζητάει απαντήσεις. Ο απόγονος του Μισέλ, Φρανσουά, θα τον βοηθήσει να κάνουν μαζί αυτό το ταξίδι στον χρόνο.

1710… το Πόρτο Κάγιο έχει βυθιστεί στο πένθος κι όλοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου. Η σύλληψη του Γιώργη θα φουντώσει το μίσος ανάμεσα στους Λασκαραίους και τους Γερακάρηδες. Η συνύπαρξη των Μοντιλιάνι με τους Εσπόζιτο, ξεκινάει με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές. Η Πανδώρα αναστατωμένη απ’ το όραμα/ όνειρο που της προκάλεσε η Λεώνη θα επιδιώξει μια συνάντηση μαζί της.

Η άφιξη ενός Ιησουίτη μονάχου, του Αντόνιο θα φέρει ανατροπές, τόσο στην έρευνα για την δολοφονία της κοπέλας, όσο και για τον δολοφόνο. Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Weekenders» και μίλησε για τον ρόλο που έχει στην σειρά. «Επειδή βλέπω τα παιδιά στα γυρίσματα και μιλά για μια εποχή που δεν έχεις ζήσει, είναι πολύ ιδιαίτερο. Πλάθεις έναν κόσμο από το μυαλό σου. Υπάρχει μια σύνδεση με τη Θεοφανώ και βλέπεις πως έχει ξεκινήσει η ιστορία της Μάγισσας και πώς εξελίχθηκε».

Spoiler: Ξεσκεπάζεται ο πραγματικός δολοφόνος

Η πληροφορία που δίνει ο Αντόνιο, για τον δολοφόνο της Φωτεινής, θ’ ανατρέψει τα δεδομένα για την ενοχή του Γιώργη και θα οδηγήσει τον Τζουζέπε και τον Σίλβιο στον Μυστρά. Έπειτα απ’ τις απειλές της Πανδώρας, η Λεώνη δίνει εντολή στους συνεργάτες της να φύγουν απ’ την Κάτω Μάνη. Ο Γιώργης πείθει τον Μήτρο να δώσει μια ηχηρή απάντηση τόσο στον Λάσκαρη όσο και στους Ενετούς. Η Ρενάτα συγκλονίζεται έπειτα απ’ την ομολογία της Πανδώρας για το παρελθόν της με τον Σίλβιο. Μια επιδρομή από λήσταρχους θα ταράξει τον πύργο των Λασκαραίων ενώ δυο καινούριοι θάνατοι θα φανερώσουν… τον ίδιο τον διάβολο.

Ο Σίλβιο ανακαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του Τζουζέπε και αντιλαμβάνεται πως έχει ν’ αντιμετωπίσει έναν ύπουλο εχθρό. Η βεβαιότητα του Νικήτα Λάσκαρη ότι ο Μήτρος Γερακάρης βρίσκεται πίσω απ’ την ληστεία των οπλισμών, θα προκαλέσει καινούριους τριγμούς ανάμεσα στις δυο σειριές. Μετά τις αποκαλύψεις της Πανδώρας, δεν αργούν να εμφανιστούν τα πρώτα σύννεφα στην σχέση της Ρενάτας και του Σίλβιο. Ο πραγματικός δολοφόνος της Φωτεινής ξεσκεπάζεται, το μυστήριο όμως παραμένει. Ο Τζουζέπε αρχίζει να υποψιάζεται το ένοχο μυστικό της Πανδώρας. Μια καταδικαστική απόφαση θα φέρει αναστάτωση στον πύργο των Λασκαραίων.

Μαρία ΚίτσουΜάγισσαπρεμιέραΣπύρος ΧατζηαγγελάκηςΜελέτης ΗλίαςΑΝΤ1