Καιρός|13.05.2024 15:54

Κύμα ζέστης προ των πυλών με 35αρια: Αναλυτική πρόγνωση

Newsroom

Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία στη χώρα μας σημαντικά ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 30 και 35 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων η αλλαγή του σκηνικού του καιρού θα γίνει από την Πέμπτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσα στο Σαββατοκύριακο πιθανότατα θα δούμε ακόμα και 35άρια σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

«Η εβδομάδα θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο τμήματα. Μέχρι και την Τετάρτη θα έχουμε άστατες καιρικές συνθήκες με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες της ημέρας, ωστόσο από Πέμπτη και στη συνέχεια περιορίζεται ή και υποχωρεί θα μπορούσαμε να πούμε η αστάθεια και η θερμοκρασία ανεβαίνει σημαντικά. Μας έρχεται ένα Σαββατοκύριακο που θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 33-35 ακόμη και 36 βαθμούς Κελσίου. Δηλαδή η ζέστη θα γίνει αρκετά έντονη προς το τέλος της εβδομάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πορεία των θερμοκρασιών

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα, ανέφερε από την πλευρά του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Αυτό διακρίνεται στο βίντεο όπου σας παρουσιάζουμε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hpa οι οποίες μας δίνουν την τάση για μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια.

Όπως θα παρακολουθήσετε σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως "φρενάρει" και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές.

 

ΕΜΥΚλέαρχος Μαρουσάκηςειδήσεις τώραΘοδωρής Κολυδάς